Μπακαλιαρόπιτα Κερκυραϊκή γευστική

2015-05-11
Μπακαλιαρόπιτα Κερκυραϊκή
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1m

Μία υπέροχη συνταγή που μυρίζει Ελλάδα σου παρουσιάζω στον ιστότοπό μας, προκειμένου να φτιάξεις υπέροχη μπακαλιαρόπιτα Κερκυραϊκή γευστική. Πρόκειται για ένα παραδοσιακό φαγητό που θα το συναντήσεις τόσο στην Κέρκυρα όσο και στα περισσότερα νησιά του Ιονίου και φυσικά παράγεται από τα πιο αγνά υλικά. Τη συνταγή την έχω πάρει από τη γιαγιά μου που ήταν Κερκυραία και την φτιάχνω χρόνια καθώς όλη μου η οικογένεια τη λατρεύει. Σου συνιστώ να ακολουθήσεις και εσύ την γευστική μου πρόταση και να δημιουργήσεις κάτι διαφορετικό και εκπληκτικά νόστιμο. Η συνταγή είναι επίσης ιδανική για τα μικρά παιδιά που τρώνε με δυσκολία το ψαράκι καθώς αν κρίνω από τα δικά μου παιδιά είμαι σίγουρη ότι θα τη λατρέψουν. Περιμένω τα σχόλια και τις εντυπώσεις σου στο χώρο που θα βρεις κάτω κάτωστη σελίδας αυτή.

Υλικά

  • Γέμιση:
  • 1/2 κιλό μπακαλιάρο παστό
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • 1 ματσάκι μαντζουράνα ψιλοκομμένη
  • 1/2 κούπα ρύζι γλασέ
  • 1 ματσάκι κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 κούπες νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • Φύλλο:
  • 4 κούπες αλεύρι
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο
  • 4 κουταλιές σούπας νερό
  • 1 πρέζα αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφαιρούμε από τον μπακαλιάρο την πέτσα και τον τοποθετούμε σε λεκάνη με νερό για να ξαλμυριστεί περίπου 18 ώρες αλλάζοντας το νερό 2-3 φορές.

Βήμα 2

Αφού ξαλμυριστεί τον στραγγίζουμε και τον ξεψαχνίζουμε αφαιρώντας του τα κόκαλα.

Βήμα 3

Παράλληλα βράζουμε το ρύζι και αφού το σουρώσουμε το προσθέτουμε στη λεκάνη που έχουμε τοποθετήσει και το μπακαλιάρο μαζί με 1/2 κούπα νερό και τα υπόλοιπα υλικά.

Βήμα 4

Ανακατεύουμε με τα χέρια να ομογενοποιηθούν όλα τα υλικά.

Βήμα 5

Στη συνέχεια ανοίγουμε το φύλλο φτιάχνοντας αρχικά τη ζύμη μας.

Βήμα 6

Σε μία λεκάνη ρίχνουμε το αλεύρι μαζί με το νερό, το αλάτι και το ελαιόλαδο και ζυμώνουμε μέχρι να γίνει το μείγμα μας μία μαλακή ζύμη.

Βήμα 7

Αν δούμε ότι χρειάζεται προσθέτουμε είτε λίγο αλεύρι είτε λίγο νεράκι.

Βήμα 8

Αφήνουμε τη ζύμη για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.

Βήμα 9

Αμέσως μετά την πλα΄θουμε σε δύο φύλλα ίδιου πάχους και με το ένα καλύπτουμε τη λαδωμένη επιφάνεια ενός ταψιού.

Βήμα 10

Προσθέτουμε από πάνω και τη γέμιση και τέλος καλύπτουμε με το δεύτερο φύλλο μας την πίτα, ενώνοντας τις άκρες της ζύμης που περισσεύει.

Βήμα 11

Χαράσουμε την επιφάνεια της πίτας σε κομμάτια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 1 ώρα μέχρι να ροδίσει.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή