Μπακλαβάς από την Κω χωρίς καρύδια ο καλύτερος

2015-05-04
Μπακλαβάς από την Κω χωρίς καρύδια ο καλύτερος
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:30 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 2:10 h

Μια νόστιμη νησιώτικη και συγκεκριμένα από τα Δωδεκάνησα, συνταγή για μπακλαβά από την Κω χωρίς καρύδια ο καλύτερος θα βρεις παρακάτω. Στην ουσία πρόκειται για μπακλαβαδάκια τα οποία μέσα περιέχουν αμύγδαλα αλλά η ιδιαιτερότητα αυτής της συνταγής σε σχέση με τις υπόλοιπες προτάσεις για μπακλαβά που σου έχουμε κάνει, είναι ο συνδυασμός πολλών γλυκών υλικών που διαμορφώνουν την τελική γεύση και αυτά είναι η ζάχαρη, η κανέλα, το κονιάκ, το λικέρ και η βανίλια με το λεμόνι. Σου προτείνω ασυζητητί να μαγειρέψεις αυτή την πρόταση και να μοιραστείς μαζί μου γνώμες, σχόλια και εντυπώσεις για την συνταγή. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • μισό κιλό αμύγδαλα κοπανισμένα
  • 2 κιλά φύλλο κρούστας
  • 250 γραμ. ζάχαρη
  • 6 αυγά
  • 2 κουταλιές σούπας λικέρ
  • 1 κουταλιά σούπας κονιάκ
  • 2 κουταλιές σούπας κανέλα
  • 1 βανίλια
  • βούτυρο για τα φύλλα
  • Γι ατο σιρόπι:
  • 2 ποτήρια ζάχαρη
  • 1 ποτήρι του νερού νερό
  • 3-4 σταγόνες λεμόνι
  • χαρτάκια για φοντάν ζαχαροπλαστείου

Διαδικασία

Βήμα 1

Κοπανίζουμε τα αμύγδαλα στο γούδι και τα ανακατεύουμε με τη μισή ζάχαρη.

Βήμα 2

Χτυπάμε τους κρόκους των αυγών με την υπόλοιπη ζάχαρη και τους προσθέτουμε.

Βήμα 3

Τα ασπράδια τα χτυπάμε χωριστά μαρέγκα, αλλά δεν τα βάζουμε όλα, εκτός αν η γέμιση είναι σφιχτή.

Βήμα 4

Προσθέτουμε επίσης το λικέρ, το κονιάκ, την κανέλα, τη βανίλια και όλα μαζί τα κάνουμε ένα μίγμα.

Βήμα 5

Απλώνουμε τα φύλλα στο τραπέζι.

Βήμα 6

Κάθε φύλλο το κόβουμε 5 λωρίδες, τις αλείφουμε με βούτυρο, βάζουμε 1 κουταλιά σούπας υλικό από τη γέμιση και τυλίγουμε γύρω - γύρω τη λωρίδα.

Βήμα 7

Όταν τυλιχτεί όλη τη λωρίδα, σφίγγουμε τις άκρες και παίρνει σχήμα μακρόστενο.

Βήμα 8

Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε σε 200 βαθμούς 40 λεπτά.

Βήμα 9

Ετοιμάζουμε το σιρόπι.

Βήμα 10

Βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό 10 λεπτά.

Βήμα 11

Προσθέτουμε στο τέλος το λεμόνι και όταν κρυώσουν τα μπακλαβαδάκια, τα σιροπιάζουμε και τα αφήνουμε 1-2 μέρες να απορροφήσουν το σιρόπι .

Βήμα 12

Τα τοποθετούμε κατόπιν στα χαρτάκια που αγοράσαμε από το ζαχαροπλαστείο και τα σερβίρουμε σε πιατέλα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή