Μπακλαβάς Βόλου με σπιτικό φύλλο πλαστό της γιαγιάς

2015-04-24
Μπακλαβάς Βόλου με σπιτικό φύλλο πλαστό της γιαγιάς
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Σου παρουσιάζω μια ιδιαίτερα νόστιμη και απολαυστική συνταγή για μπακλαβά Βόλου με σπιτικό φύλλο πλαστό της γιαγιάς μου η οποία έχει πολλές ομοιότητες με τις περισσότερες συνταγές για μπακλαβά που σου έχουμε παρουσιάσει στην ιστοσελίδα μας. Τα γλυκαντικά υλικά του μπακλαβά είναι ο συνδυασμός από γαρύφαλλο και κανέλα και το τυλίγουμε σε σπιτικό φύλλο που έχουμε φτιάξει και στο τέλος τον λούζουμε με σιρόπι που περιέχει και λεμόνι για να σπάσει κάπως η γλυκύτητα. Σου προτείνω ασυζητητί να δοκιμάσεις να φτιάξεις αυτή την πρόταση και να επικοινωνήσεις μαζί μου αν τυχόν δημιουργηθούν απορίες και ερωτήσεις στην πορεία υλοποίησης της συνταγής. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • Για τη γέμιση:
  • 3 φλιτζάνια καρύδια χοντροκοπανισμένα
  • 1 φλιτζάνι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά σούπας κανελογαρύφαλλα
  • Για τα φύλλα:
  • 4 1/2 φλιτζάνια του τσαγιού αλεύρι
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
  • Για το σιρόπι:
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 1/2 φλιτζάνι του τσαγιού νερό
  • λίγος χυμός και ξύσμα λεμονιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύουμε τα καρύδια, τη ζάχαρη και την κανέλα.

Βήμα 2

Ανακατεύουμε το αλεύρι με 4 κουταλιές της σούπας λάδι και το νερό, τα ζυμώνουμε, φτιάχνουμε μία σφιχτή ζύμη, τη χωρίζουμε στα τέσσερα και ανοίγουμε 4 φύλλα μέτρια.

Βήμα 3

Απλώνουμε σε ταψί Νο 30 ένα φύλλο και το πασπαλίζουμε με το 1/4 από το μίγμα των καρυδιών.

Βήμα 4

Το τυλίγουμε σε ρολό και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψί.

Βήμα 5

Με τον ίδιο τρόπο τυλίγουμε και τα υπόλοιπα τρία φύλλα.

Βήμα 6

Τα περιχύνουμε στο ταψί με το υπόλοιπο λάδι.

Βήμα 7

Τα κόβουμε (μέσα στο ταψί) σε λοξές φέτες και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνλο για μία ώρα.

Βήμα 8

Τον αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 9

Βράζουμε το σιρόπι με το χυμό του λεμονιού 10 λεπτά.

Βήμα 10

Το ρίχνουμε καυτό στον κρύο μπακλαβά και τον αφήνουμε μέχρι να το απορροφήσει τελείως.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή