Μπακλαβάς εύκολος με διάφορους ξηρούς καρπούς της τεμπέλας

2015-05-12
Μπακλαβάς εύκολος με διάφορους ξηρούς καρπούς της τεμπέλας
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Σου στέλνω μια νόστιμη και απλή πρόταση για να ετοιμάσεις τον μπακλαβά εύκολο με διάφορους ξηρούς καρπούς της τεμπέλας. Είναι μια εύκολη σε σχέση με τις υπόλοιπες συνταγές για μπακλαβά που θα βρεις αλλά και αρκετά ιδιαίτερη καθώς η βάση της είναι το παξιμάδι, περιέχει και αμύγδαλα και καρύδια και την γλυκύτητα της την δίνει ο συνδυασμός γαρυφάλλου, κανέλας και ζάχαρης. Αν μαγειρέψεις την πρόταση αυτή θα ήθελα να μου στείλεις τη γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου για το τελικό αποτέλεσμα καθώς και να σου θυμίσω πως μπορείς να μου στείλεις οποιαδήποτε διευκρίνιση χρειαστείς σχετικά με τα υλικά και την εκτέλεση αυτής της συνταγής.

Υλικά

  • 2 κιλά φύλλο μπακλαβά
  • 700 γραμ. αμυγδαλόψιχα
  • 300 γραμ. καρυδόψιχα
  • 2 φλιτζάνια παξιμάδι κοπανισμένο
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 2 χαρτάκια κανέλα (προαιρετικά γαρύφαλλα)
  • βούτυρο φρέσκο λιωμένο, όσο πάρει η γέμιση
  • Για το σιρόπι:
  • 2 φλιτζάνια ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι νερό
  • 1 μασούρι κανέλα
  • μερικά γαρύφαλλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Χοντροκοπανίζουμε τα αμύγδαλα και τα καρύδια.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το παξιμάδι, τη ζάχαρη και την κανέλα.

Βήμα 3

Λιώνουμε το βούτυρο και το ρίχνουμε στη γέμιση.

Βήμα 4

Τυλίγουμε το μίγμα στο φύλλο, ρολό (σε μακρόστενο σχήμα, κουλουριαστό).

Βήμα 5

Το βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί, ρίχνουμε και από πάνω βούτυρο λιωμένο και το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο μέχρι να ροδίσει.

Βήμα 6

Βράζουμε το νερό με τη ζάχαρη και τα κανελογαρύφαλλα 5 λεπτά.

Βήμα 7

Με το μαχαίρι ανοίγουμε τρύπες στο μπακλαβά για να απορροφήσει το σιρόπι και το περιχύνουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή