Μπακλαβάς Θεσσαλονίκης όνειρο με αμύγδαλα και καρύδια της παρέας

2015-04-26
Μπακλαβάς Θεσσαλονίκης όνειρο με αμύγδαλα και καρύδια της παρέας
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Μια εξαίσια πρόταση για να φτιάξεις μακεδονίτικο μπακλαβά Θεσσαλονίκη όνειρο με αμύγδαλα και καρύδια της παρέας θα βρεις παρακάτω. Η πρόταση αυτή έχει αρκετές ομοιότητες με τις γνωστές συνταγές για μπακλαβά που μπορείς να πλοηγηθείς στο site μας καθώς έχει καρύδια και αμύγδαλα, τυλίγεται σε πολίτικο φύλλο κρούστας και το σιρόπι που λούζουμε το μπακλαβά είναι με βάση την ζάχαρη, δεν έχει μέλι και έχει λεμόνι για να ισορροπεί και να σπάει κάπως η γλυκιά γεύση. Αν την ετοιμάσεις θα ήθελα να μου στείλεις τη γνώμη σου και τα σχόλια σου στον αντίστοιχο χώρο στο τέλος της συνταγής καθώς επίσης εκεί μπορείς να με ρωτήσεις οποιαδήποτε απορία σου δημιουργηθεί κατά την ανάγνωση ή εκτέλεση της συνταγής.

Υλικά

  • μισό κιλό αμύγδαλα ψίχα
  • μισό κιλό καρύδια ψίχα
  • μισό κιλό βούτυρο
  • 2 κουταλιές της σούπας κανέλα
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 1 1/2 κιλό φύλλο μπακλαβά
  • Για το σιρόπι:
  • 1 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 3 ποτήρια νερό
  • 1 λεμόνι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζεματάμε την αμυγδαλόψιχα, βγάζουμε τις φλούδες και την περνάμε από τη μηχανή ή τη στουμπίζουμε στο γουδί.

Βήμα 2

Περνάμε από τη μηχανή και την καρυδόψιχα.

Βήμα 3

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, την κανέλα και τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Βήμα 4

Στρώνουμε σε ταψί Νο 34, 6-7 φύλλα καλά βουτυρωμένα.

Βήμα 5

Ρίχνουμε μία χούφτα γέμιση, από πάνω στρώνουμε δύο φύλλα επίσης ένα - ένα βουτυρωμένα, πασπαλίζουμε γέμιση και επαναλαμβάνουμε κάθε δύο φύλλα και γέμιση, ώσπου να μας μείνουν τρία φύλλα για να σκεπάσουμε το μπακλαβά.

Βήμα 6

Περιχύνουμε το υπόλοιπο βούτυρο και με μυτερό μαχαίρι, κόβουμε κομμάτια μπακλαβωτά.

Βήμα 7

Μπήγουμε σε κάθε κομμάτι από μία ολόκληρη ψίχα αμυγδάλου και ψήνουμε στο φούρνο στους 300 βαθμούς, 45 λεπτά.

Βήμα 8

Στο μεταξύ, βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό, ώσπου να δέσει σιρόπι, προσθέτουμε στο τέλος το λεμόνι και σιροπιάζουμε το μπακλαβά κρύο.

Βήμα 9

Γίνεται καλύτερος, αν τον αφήσουμε 2-3 μέρες να σταθεί και ύστερα να τον σερβίρουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή