Μπακλαβάς με βούτυρο και ξηρούς καρπούς σε παραδοσιακό φύλλο

2015-05-02
Μπακλαβάς με βούτυρο και ξηρούς καρπούς σε παραδοσιακό φύλλο
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:30 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 2:30 h

Μια νοστιμότατη και εύγευστη συνταγή για μπακλαβά με βούτυρο και ξηρούς καρπούς σε παραδοσιακό φύλλο θα βρεις παρακάτω στην σελίδα. Πρόκειται για μια από τις νοστιμότερες συνταγές που σου έχουμε παρουσιάσει για να φτιάξεις τον μπακλαβά καθώς περιέχει αρκετό βούτυρο, λίγους ξηρούς καρπούς και σιροπάκι. Στους ξηρούς καρπούς μπορείς να πειραματιστείς αρκετά με το ποιους θα συμπεριλάβεις στην συνταγή, προσωπικά είμαι της άποψης ότι όσο λιγότερα είναι τα υλικά τόσο καλύτερο είναι το αποτέλεσμα. Στο τέλος τυλίγουμε τον μπακλαβά σε παραδοσιακό φύλλο το οποίο προσθέτει επίσης στην τελική γεύση της πρότασης μου. Δοκίμασε να την μαγειρέψεις και στείλε μου την γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου καθώς και τυχόν παραλλαγές και προσθήκες που έκανες στα υλικά της. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 80 φύλλα μπακλαβά
  • 2 κιλά αμύγδαλα
  • 1 κιλό βούτυρο γίδινο
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • Για το σιρόπι:
  • 4 κιλά ζάχαρη
  • 2 κιλά νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Βουτάμε τα αμύγδαλα σε βραστό νερό, τους αφαιρούμε τις φλούδες, τα καβουρδίζουμε και τα χοντροκοπανίζουμε.

Βήμα 2

Στρώνουμε σε βουτυρωμένο ταψί 4 φύλλα, βουτυρώνουμε μόνο το τέταρτο φύλλο και από πάνω βάζουμε μία στρώση αμύγδαλα και τα πασπαλίζουμε με ζάχαρη.

Βήμα 3

Κάνουμε το ίδιο κάθε 4 φύλλα (πρέπει να υπολογίσουμε να μη μας περισσέψει αμυγδαλόψιχα και ζάχαρη. Βούτυρο να μας περισσέψει αρκετό, περίπου 300 γραμ.).

Βήμα 4

Κόβουμε με μυτερό μαχαίρι το γλυκό σε μικρά μπακλαβωτά κομμάτια, καίμε τα 300 γραμ. βούτυρο που κρατήσαμε περιχύνουμε τον μπακλαβά και τον ψήνουμε στο φούρνο.

Βήμα 5

Βράζουμε τα 4 κιλά ζάχαρη με το νερό, να δέσουν σε μέτριο σιρόπι και όταν κρυώσει ο μπακλαβάς, τον σιροπιάζουμε με καυτό το σιρόπι.

Βήμα 6

Τον σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και τον αφήνουμε να απορροφήσει το σιρόπι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή