Μπακλαβάς με καρύδια και λάδι νόστιμος της Γωγώς

2015-05-14
Μπακλαβάς με καρύδια και λάδι νόστιμος της Γωγώς
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Αυτή η συνταγή για μπακλαβά με καρύδια και λάδι νόστιμος της Γωγώς είναι για μένα η καλύτερη από τις συνταγές για μπακλαβά που έχω βρει στην ιστοσελίδα σας. Περιέχει βούτυρο αλλά και λάδι, ο μόνος ξηρός καρπός είναι τα καρύδια και η γλυκαντική ουσία είναι μόνο η κανέλα. Είναι μια συνταγή που με την δοσολογία και τον συνδυασμό των υλικών παράγει μια απλή μεν αλλά εκπληκτική γεύση. Σου συνιστώ χωρίς σκέψη να την μαγειρέψεις και να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου και όποια απορία ή ερώτηση προκύψει στον χώρο στο τέλος της συνταγής που βρίσκονται τα σχόλια. Καλή μαγειρική και καλή σου απόλαυση.

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι
  • νερό όσο σηκώσει για μαλακιά ζύμη
  • λίγο αλάτι
  • μισό κιλό καρύδι κοπανισμένο
  • βούτυρο ή λάδι για το άλειμμα των φύλλων
  • μπόλικο λάδι για το τηγάνισμα
  • 1 1/2 κιλό ζάχαρη
  • λίγη κανέλα τριμμένη

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το αλεύρι σε λεκάνη.

Βήμα 2

Ανοίγουμε στη μέση μία λακουβίτσα και ρίχνουμε λίγο αλάτι και νερό τόσο, όσο χρειάζεται για να γίνει μία ζύμη μαλακιά.

Βήμα 3

Τη ζυμώνουμε καλά, τη ζωρίζουμε σε μπαλάκια και την ανοίγουμε φύλλα πολύ ψιλά.

Βήμα 4

Ένα ένα φύλλο, το ραντίζουμε με λάδι ή βούτυρο, το πασπαλίζουμε με καρύδι κοπανισμένο και το τυλίγουμε στον πλάστη (ή στον κλώστη).

Βήμα 5

Τραβάμε τον πλάστη και τον βγάζουμε.

Βήμα 6

Όπως είναι το φύλλο τυλιγμένο, το κόβουμε σε μπακλαβωτά κομμάτια.

Βήμα 7

Βάζουμε σε κατσαρόλα αρκετό λάδι να βράζει.

Βήμα 8

Ρίχνουμε μέσα ένα ένα τα κομμάτια του μπακλαβά (όσα παίρνει η κατσαρόλα).

Βήμα 9

Όταν ροδοκοκκινίσουν τα βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε ζεστά όπως είναι, σε κρύο σιρόπι, που έχουμε στο μεταξύ ετοιμάσει.

Βήμα 10

Τα αφήνουμε αρκετή ώρα να ποτίσουν σιρόπι και έπειτα τα βγάζουμε σε πιατέλα και τα πασπαλίζουμε με κανέλα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή