Μπακλαβάς με μέλι και λάδι Ρουμελιώτικος

2015-06-01
Μπακλαβάς με μέλι και λάδι Ρουμελιώτικος
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια φανταστική και διαφορετική γλυκύτατη συνταγή για μπακλαβά με μέλι και λάδι Ρουμελιώτικο σου παρουσιάζω παρακάτω. Είναι από τις πιο νόστιμες και πιο γλυκές συνταγές για μπακλαβά που σου έχουμε παρουσιάσει στην ιστοσελίδα μας. Ο μπακλαβάς αυτός περιέχει λάδι αντί για βούτυρο και η γέμιση του είναι λουσμένη με μέλι. Πάνω σε αυτό προσθέτουμε και το σιρόπι που έχει βάση το μέλι ώστε να απογειώσουμε εντελώς την γεύση της συνταγής. Φτιάξε την και δοκίμασε την οπωσδήποτε και όταν το κάνεις, μπορείς να μου στείλεις ότι επεξήγηση χρειαστείς και θα ήθελα και τη γνώμη σου και τις τελικές σου εντυπώσεις. Καλή μαγειρική και καλή όρεξη!

Υλικά

  • μισό κιλό καρύδια ψίχα
  • 250 γραμ. φρυγανιές
  • 1 κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • μισό κιλό ζάχαρη
  • μισό κιλό μέλι
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 φακελάκι γαρύφαλλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 300 γραμ. λάδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ανακατεύουμε ένα ποτήρι νερό με το αλεύρι και το αλάτι και κάνουμε μία ζύμη.

Βήμα 2

Ανοίγουμε τη ζύμη σε 20 ψιλά φύλλα.

Βήμα 3

Ψιλοκόβουμε τα καρύδια και τα ανακατεύουμε με τις φρυγανιές, τριμμένες, την κανέλα και 100 γραμ. ζάχαρη.

Βήμα 4

Στρώνουμε σε ταψάκι τα φύλλα, ένα ένα λαδώνοντάς τα και πασπαλίζοντάς τα με το μίγμα του καρυδιού.

Βήμα 5

Όταν τελειώσει το στρώσιμο των φύλλων, κόβουμε το μπακλαβά σε ρομβάκια και στο κέντρο καθενός βάζουμε από ένα γαρύφαλλο.

Βήμα 6

Τον βάζουμε στο φούρνο και τον αφήνουμε να ψηθεί στους 170 βαθμούς μία ώρα.

Βήμα 7

Τον βγάζουμε και τον αφήνουμε να κρυώσει.

Βήμα 8

Βράζουμε ένα ποτήρι νερό με το μέλι και την υπόλοιπη ζάχαρη.

Βήμα 9

Όταν δέσει, το περιχύνουμε στον μπακλαβά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή