Μπακλαβάς με σουσάμι, καρύδια και σταφίδες Χριστουγεννιάτικος

2015-04-20
Μπακλαβάς με σουσάμι, καρύδια και σταφίδες Χριστουγεννιάτικος
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:40 h

Μια καταπληκτική και πολύ γευστική συνταγή για μπακλαβά με σουσάμι, καρύδια και σταφίδες Χριστουγεννιάτικο θα βρεις παρακάτω. Αποτελεί μια αρκετά διαφορετική πρόταση για μπακλαβά σε σχέση με τις κλασικές συνταγές που θα βρεις στην ιστοσελίδα μας και αυτό ισχύει γιατί στη γέμιση περιέχονται σταφίδες εκτός των ξηρών καρπών καθώς και αρκετό σουσάμι το οποίο τροποποιεί θετικά το τελικό γευστικό αποτέλεσμα της συνταγής αυτής. Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να δοκιμάσεις να μαγειρέψεις την παρακάτω συνταγή και να μου στείλεις οτιδήποτε ερώτηση ή απορία προκύψει στον χώρο που βρίσκονται τα σχόλια στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 500 γραμ. σταφίδες μαύρες ή άσπρες κορινθιακές)
  • 500 γραμ. φύλλο μπακλαβά
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού καρύδια κοπανισμένα
  • μισό φλιτζάνι του τσαγιού σουσάμι
  • 3 φλιτζάνια του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού μέλι
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι καλό
  • 1 κουταλιά βούτυρο
  • κανελογαρύφαλλα (κοπανισμένα)

Διαδικασία

Βήμα 1

Πλένουμε τις σταφίδες και τις στεγνώνουμε.

Βήμα 2

Ζεσταίνουμε το λάδι με το βούτυρο.

Βήμα 3

Αλείφουμε το ταψί και στρώνουμε 5 φύλλα κάτω, αλείφοντας και αυτά ένα ένα.

Βήμα 4

Έπειτα, αρχίζουμε να στρώνουμε τα υλικά : σταφίδες, καρύδια, σουσάμι και κανελογαρύφαλλα και πάλι φύλλο, άλειμμα και στρώσιμο από τα υλικά, μέχρι να τελειώσουν όλα.

Βήμα 5

Στο τέλος, βάζουμε αρκετά φύλλα επάνω, όλα αλειμμένα, ένα ένα, χαράζουμε και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι και με λίγο νερό.

Βήμα 6

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο.

Βήμα 7

Όταν κρυώσει, ρίχνουμε χλιαρό το σιρόπι, που θα φτιάξουμε με τη ζάχαρη, το μέλι και 3 φλιτζάνια νερό.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή