Μπακλαβάς τέλειος Ελληνικός τυλιχτός με τραγανό φύλλο

2015-04-22
Μπακλαβάς τέλειος Ελληνικός τυλιχτός με τραγανό φύλλο
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:30 h

Σου στέλνω μια αρκετά γευστική και νόστιμη συνταγή για μπακλαβά τέλειο Ελληνικό τυλιχτό με τραγανό φύλλο που μου την έχει δώσει η γυναίκα ενός πολύ φίλου μου που κατάγεται από τα ορεινά χωριά της Ηλείας. Η συνταγή αυτή έχει μερικές ιδιαιτερότητες σε σχέση με τις υπόλοιπες προτάσεις για μπακλαβά που θα συναντήσεις καθώς περιέχει σόδα, σουσάμι και στην γλυκύτητα της συμβάλει και το κονιάκ. Είναι μια νοστιμότατη ιδέα για να φτιάξεις μπακλαβά και στην προτείνω να την μαγειρέψεις ιδιαίτερα τους χειμωνιάτικους μήνες. Στείλε μου αν θέλεις και την γνώμη σου και τα σχόλια σου για το αποτέλεσμα της συνταγής αυτής και σου εύχομαι καλή όρεξη και καλή απόλαυση.

Υλικά

  • μισό κιλό αλεύρι
  • 2 κουταλιές της σούπας γαρύφαλλα τριμμένα
  • 2 κουταλιές της σούπας κανέλα τριμμένη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού σουσάμι
  • 1 κιλό ζάχαρη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού σόδα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
  • 1 βαθύ πιάτο καρυδόψιχα κοπανισμένη
  • 1 μεγάλο φλιτζάνι του τσαγιού βούτυρο
  • 12 φύλλα μπακλαβά
  • Για το σιρόπι:
  • 3 ποτήρια του νερού ζάχαρη
  • 2 ποτήρια του νερού νερό
  • 1 κομμάτι ξύλο κανέλα
  • 1 φλιτζάνι του καφέ κονιάκ

Διαδικασία

Βήμα 1

Ρίχνουμε σε λεκάνη όλα τα υλικά μαζί εκτός από το βούτυρο και τα καρύδια και με λίγο νερό κάνουμε μία ζύμη σφιχτή όπως του ψωμιού.

Βήμα 2

Βουτυρώνουμε ελαφρά ένα ταψί, ρίχνουμε μέσα τη ζύμη και την ψήνουμε όπως το ψωμί.

Βήμα 3

Αφήνουμε να κρυώσει, την κόβουμε σε μικρά κομμάτια, τ΄αφήνουμε να ξεραθούν τρείς μερες και μετά, τα κοπανίζουμε σε ξύλινο γουδί και τα ανακατεύουμε με την καρυδόψιχα (κοπανισμένη και αυτή).

Βήμα 4

Βουτυρώνουμε ταψί Νο 40, στρώνουμε δύο φύλλα βουτυρωμένα μεταξύ τους και πασπαλίζουμε με το μίγμα.

Βήμα 5

Κάνουμε το ίδιο ώσπου να τελειώσουν φύλλα και μίγμα, αφήνοντας δύο από πάνω.

Βήμα 6

Με κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε τα φύλλα σε κομμάτια, καίμε το βούτυρο που μας περίσσεψε και περιχύνουμε το μπακλαβά.

Βήμα 7

Ψήνουμε το μπακλαβά στους 170 και μόλις τον βγάλουμε από το φούρνο τον περιχύνουμε με ζεστό το σιρόπι που ετοιμάσαμε προηγουμένως με τα παραπάνω υλικά.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή