Μπανόφι με ζαχαρούχο γάλα, γιαούρτι και μπισκότα digestive

2015-11-07
Μπανόφι με ζαχαρούχο γάλα, γιαούρτι και μπισκότα digestive
  • Σερβίρεις : 6-9
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 3:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 5:000 h

Αγαπητές μου φίλες, καλό απόγευμα. Σήμερα, θα πιάσουμε ένα παραδοσιακό, κλασσικό, και λίγο νεόφερτο γλυκό, που μας έρχεται από την βρετανική κουζίνα. Αναφέρομαι στο μπανόφι, την ανερχόμενη αγγλική τούρτα, που θα γίνει πόλος έλξης, αν δεν έχει ήδη γίνει. Αρχικά, σαν μπούσουλα για το μπανόφι, θα μπορούσα να πω ότι έχουμε αγγλική συνταγή, η οποία βασίζεται σε καραμελωμένο ζαχαρούχο γάλα, μπανάνα και κρέμα σαντιγύ. Είναι μια ανοιχτή συνταγή, η οποία σιγά-σιγά αρχίζει και δίνει την δυνατότητα για πειραματισμούς, παρά τον μαγειρικό πουριτανισμό των Εγγλέζων. Εσείς, έχετε την δυνατότητα να προσθέσετε αν θέλετε φράουλες, δαμάσκηνα, και ό,τι άλλο τραβάει η όρεξή σας. Όπως και να επιλέξετε να κάνετε το μπανόφι σας, να ξέρετε ότι το σπίτι θα μείνει εμβρόντητο. Καλή επιτυχία!

 

Υλικά

  • 2 κουτάκια ζαχαρούχο γάλα
  • 2 μεγάλες, ώριμες, γερές μπανάνες
  • 250 γρ. μπισκότα Digestive
  • 100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
  • 1 κοφτή κ.γ. κανέλα σε σκόνη
  • 2 κ.γ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 3 κ.σ. τριμμένη σοκολάτα
  • 1 φλιτζ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζ. γιαούρτι στραγγιστό

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε μία κατσαρόλα βάζουμε τα 2 κουτάκια ζαχαρούχο γάλα, τα καλύπτουμε με αρκετό νερό (για να μην εκραγούν), τα αφήνουμε πάρουν μία βράση, χαμηλώνουμε αρκετά τη φωτιά και τα αφήνουμε να βράσουν για 3 ώρες φροντίζοντας να τα καλύπτουμε με νερό.

Βήμα 2

Στη συνέχεια βάζουμε στο μούλτι τα μπισκότα, τα σπάμε σε χοντρά κομμάτια και τα βάζουμε σε ένα μπωλ με το λιωμένο βούτυρο. Τοποθετούμε το μίγμα σε μία φόρμα με αποσπώμενο πάτο, πιέζοντας πολύ καλά στον πάτο και στα πλαϊνά και το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 30 λεπτά τουλάχιστον.

Βήμα 3

Όταν το γάλα είναι έτοιμο, το κατεβάζουμε από τη φωτιά και αφήνουμε τα κουτάκια να κρυώσουν. Μόνο όταν έχουν κρυώσει καλά τα ανοίγουμε.

Βήμα 4

Σε ένα άλλο μπωλ κόβουμε τις μπανάνες σε ροδέλες και ανακατεύουμε με την κανέλα.

Βήμα 5

Στο μίξερ χτυπάμε την κρέμα γάλακτος, τη ζάχαρη άχνη, τη βανίλια καλά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα και προσθέτουμε το γιαούρτι σιγά σιγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα μέχρι να ομογενοποιηθεί τελείως το μίγμα.

Βήμα 6

Ανοίγουμε τα κουτάκια του ζαχαρούχου γαλα που έχουν γίνει καραμέλα, το ρίχνουμε πάνω από το μίγμα που έχουμε στο ψυγείο, βάζουμε τις μισές μπανάνες από πάνω, από πάνω το μισό μίγμα γιαουρτιού, από πάνω τις υπόλοιπες μπανάνες και τελειώνουμε με το υπόλοιπο μίγμα γιαουρτιού.

Βήμα 7

Τέλος το σκεπάζουμε το βάζουμε στο ψυγείο να παγώσει για 2 ώρες και όταν είναι έτοιμο πασπαλίζουμε με την τριμμένη σοκολάτα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή