Μπαρμπούνια γεμιστά με παξιμάδια και σκόρδο παραδοσιακά

2014-03-05
Μπαρμπούνια γεμιστά
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια πολύ νόστιμη, διαφορετική και παραδοσιακή συνταγή παρουσιάζεται παρακάτω για να μαγειρέψεις μπαρμπούνια γεμιστά με παξιμάδια και σκόρδο. Είναι μια νησιώτικη συνταγή με δεκάδες παραλλαγές όσον αφορά τη γέμιση τις οποίες θα ήθελα να μου γράψεις τα σχόλια σου για ποια δοκίμασες. Η συνταγή σερβίρεται με μαγιονέζα ή μουστάρδα και συνοδεύεται με μια πράσινη σαλάτα.

Υλικά

  • 8 μέτρια μπαρμπούνια
  • 4 σκελίδες σκόρδο
  • 8 παξιμάδια
  • 2 ποτήρια νερό
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού λάδι
  • αλάτι, πιπέρι
  • μαϊντανός ψιλοκομμένος

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια, χωρίς να σκίσουμε τις κοιλιές.

Βήμα 2

Τους βγάζουμε τα έντερα μαζί με τα σπάραχνα.

Βήμα 3

Κοπανίζουμε τα παξιμάδια καλά, κόβουμε το μαϊντανό ψιλοκομμένο και τα σκόρδα, τα βάζουμε όλα μαζί σε ταβαδάκι με το λάδι και το νερό και τα βράζουμε σε κανονική φωτιά, σκεπασμένα.

Βήμα 4

Όταν μισομαγειρευτούν τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε να κρυώσουν λίγο και με το μίγμα τους γεμίζουμε τι κοιλιές των μπαρμπουνιών, από το κεφάλι (όση γέμιση απομείνει τη ρίχνουμε γύρω από τα μπαρμπούνια) τα σκεπάζουμε, τα βάζουμε στη φωτιά και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά.

Βήμα 5

Τα μπαρμπούνια γεμιστά είναι έτοιμα και ιδανικά σερβίρονται με μαγιονέζα.

 

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή