Μπαρμπούνια τηγανιτά με βούτυρο και σάλτσα πορτοκάλι

2014-08-12
μπαρμπουνια με πορτοκαλι
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια ξεχωριστή συνταγή για να μαγειρέψεις τα μπαρμπούνια τηγανιτά με βούτυρο και σάλτσα πορτοκάλι, μια συνταγή που είναι τόσο νόστιμη που θα θέλεις να την φτιάχνεις κάθε μέρα. Δεν είναι μπελαλίδικη και είναι ιδανική για επίσημα τραπέζια και καλέσματα σε φίλους που αγαπάνε τα ψάρια. Η νοστιμιά είναι μοναδική και πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις!

Υλικά

  • 4 μεγάλα φιλέτα μπαρμπούνια
  • 200 γρ. πατάτες
  • 1 κρόκος αυγού
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 100 ml λευκό κρασί
  • 125 γρ. βούτυρο
  • 2 πορτοκάλια χυμός και ψιλοκομμένη φλούδα
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • Λίγο κόλιανδρο

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε σε πολύ μικρά και λεπτά κομμάτια τις πατάτες

Βήμα 2

Τις βράζουμε σε νερό και τις σουρώνουμε

Βήμα 3

Τις στεγνώνουμε και τις ανακατεύουμε με 100 γρ. βούτυρο

Βήμα 4

Περνάμε τα φιλέτα από την πλευρά της σάρκας με τον κρόκο αυγού

Βήμα 5

Τα αφήνουμε στα ψυγείο και όταν κρυώσουν τα τηγανίζουμε στο υπόλοιπο βούτυρο

Βήμα 6

Bράζουμε για λίγα λεπτά τις φλούδες πορτοκαλιού

Βήμα 7

Βράζουμε ξεχωριστά τα κρεμμύδια με το κρασί μέχρι να μειωθούν στο μισό

Βήμα 8

Και σε ένα άλλο κατσαρολάκι κάνουμε το ίδιο με τον χυμό, τα καρότα και τη φλούδα

Βήμα 9

Ρίχνουμε το κρύο βούτυρο στο μείγμα με το κρασί και μόλις λιώσει το περνάμε από σίτα

Βήμα 10

Ρίχνουμε μέσα το μείγμα με τα καρότα και προσθέτουμε κόλιανδρο

Βήμα 11

Ψήνουμε τα φιλέτα στο φούρνο και τα περνάμε με τη σάλτσα

Βήμα 12

Σερβίρουμε με τις πατάτες

Βήμα 13

Τα μπαρμπούνια τηγανιτά με βούτυρο και σάλτσα πορτοκάλι είναι έτοιμα!

 

Tips

  • Μπορείς να τηγανίσεις τα φιλέτα με λίγο ελαιόλαδο
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή

Recipe Comments

  • BohdanaSia Borysenko

    Συγνώμη, κρεμα γάλακτος που κολλάει ?
    Και ήθελα να το κανω τώρα. Πρεπει να ψάξω για μια άλλη συνταγουλα δηλαδή …. Κρίμα , μου άρεσε

    • demole

      Έχετε δίκιο – δεν χρειάζεται η κρέμα γάλακτος για αυτό και δεν αναφέρεται πουθενά στην συνταγή.

      • BohdanaSia Borysenko

        Σχεδόν όρκο θα έπεσαν, ότι είδα πριν στη συνταγη κρεμα γάλακτος . Αλλα σχετικά με το βούτυρο. Στη συνταγη γράφει σύνολο 225 γραμμάρια . Και εδω μπερδεύτηκα . Τις πατάτες μετά το βράσιμο ανακατεύουμε με τα 100 γρ βούτυρο . Ύστερα τα ψάρια τα τηγανίζουμε στο υπολείπο βούτυρο- δηλ.125 γρ. μας μένουν . Και στο τέλος λεει στο βήμα 9 ρίχνουμε το κρυο βούτυρο στο μίγμα με το κρασί – ποιο ειναι αυτο το κριό βούτυρο?
        Συγνώμη , που κανω τις ερωτήσεις , όμως μου άρεσε πολυ η συνταγη ,και θα ήθελα να γνωρίζω όλες τις λεπτομέρειες.
        Σας ευχαριστω για τις υπέροχες συνταγες