Μπαρμπούνια με σάλτσα με πιπεριές και μελιτζάνες

2014-04-01
Μπαρμπούνια με σάλτσα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια καταπληκτική και διαφορετική συνταγή για να μαγειρέψεις παραδοσιακά μπαρμπούνια με σάλτσα με πιπεριές και μελιτζάνες θα βρεις παρακάτω για να την δοκιμάσεις και να μου γράψεις τις εντυπώσεις σου και τα σχόλια σου στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 1 κιλό μπαρμπούνια μεγάλα
  • μισό φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 3-4 ριζούλες άνηθο
  • 3-4 σκελίδες σκόρδο
  • αλάτι - πιπέρι
  • 3 λεμόνια
  • 3 μελιτζάνες
  • 3 πιπεριές

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφαιρούμε τα σπάραχνα από τα μπαρμπούνια, τα πλένουμε και τα βάζουμε στο τρυπητό να στραγγίσουν.

Βήμα 2

Χτυπάμε 2-3 κουταλιές λάδι με 1 λεμόνι, βάζουμε τα μπαρμπούνια σε πιατέλα, τα ραντίζουμε με το λαδολέμονο, τα πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι και τα αφήνουμε να μείνουν μία ώρα.

Βήμα 3

Στη συνέχεια, πλένουμε τις μελιτζάνες και τις πιπεριές και τις ψήνουμε στο φούρνο.

Βήμα 4

Τις αφήνουμε να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε, πετάμε τους σπόρους από τις πιπεριές και κόβουμε και τα δυο ψιλά - ψιλά κομμάτια στη λεκάνη.

Βήμα 5

Ψιλοκόβουμε επίσης το σκόρδο και όλα μαζί τα ανακατεύουμε, προσθέτοντας το λάδι, τα 2 λεμόνια, αλάτι και πιπέρι.

Βήμα 6

Αλείφουμε τη σχάρα με λάδι, την αφήνουμε να κάψει, στρώνουμε επάνω τα κλωνάρια του άνηθου και πάνω ακουμπάμε τα μπαρμπούνια.

Βήμα 7

Τα αφήνουμε να ψηθούν και από τις δυο μεριές και αφού ροδίσουν, τα τοποθετούμε στην πιατέλα, σερβίρουμε χωριστά την σάλτσα και προσφέρουμε στα πιάτα από ένα μπαρμπούνι και ανάλογη σάλτσα.

Βήμα 8

Τα μπαρμπούνια με σάλτσα είναι έτοιμα για να τα σερβίρεις.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή