Μπαρμπούνια με φάβα

2014-08-29
μπαρμπουνια με φαβα
  • Σερβίρεις : 3-4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 5m
  • Έτοιμη σε : 20m

Μια πολύ ωραία και νηστίσιμη συνταγή για μπαρμπούνια με φάβα, ένα ολοκληρωμένο γεύμα που μπορείς να εντάξεις στο εβδομαδιαίο σου διαιτολόγιο αφού είναι πολύ υγιεινό και θρεπτικό. Μπορείς να το σερβίρεις και σαν πρώτο πιάτο σε ένα τραπέζι ή να το απολαύσεις μαζί με λαχανικά και πράσινη σαλάτα. Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 500 γρ. μπαρμπούνια καθαρισμένα
  • 1 κούπα ελαιόλαδο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένος
  • Χυμός και ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 1 φρέσκο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 200 γρ φάβα
  • 1 καρότο ψιλοκομμένο
  • 2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα
  • 1 δαφνόφυλλο

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε τα μπαρμπούνια σε ένα πυρέξ

Βήμα 2

Ρίχνουμε αλάτι, άνηθο και λίγο από το ελαιόλαδο

Βήμα 3

Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 5 λεπτά

Βήμα 4

Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε τη φάβα με νερό

Βήμα 5

Προσθέτουμε το καρότο, δάφνη και τα ξερά κρεμμύδια

Βήμα 6

Σιγοβράζουμε για μία ώρα με σκεπασμένο καπάκι

Βήμα 7

Αν χρειαστεί προσθέτουμε νερό

Βήμα 8

Όταν έχει απορροφηθεί όλο το νερό βγάζουμε τη δάφνη και πολτοποιούμε τη φάβα με 1/3 κούπας ελαιόλαδο αλάτι και πιπέρι

Βήμα 9

Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τον χυμό με 1/3 κούπας ελαιόλαδο, λίγο άνηθο και φρέσκο κρεμμύδι, αλατοπιπερώνουμε και σερβίρουμε πάνω από τα ψάρια

Βήμα 10

Τα μπαρμπούνια με φάβα είναι έτοιμα

 

Tips

  • Μπορείς να φτιάξεις απλό λαδολέμονο για να γαρνίρεις τα ψάρια
  • Εννοείται ότι αν θέλεις μπορείς να φτιάξεις τα μπαρμπούνια τηγανιτά
Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή