Μπαρμπούνια παστά κατεψυγμένα

2014-09-01
μπαρμπουνια παστα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 5m

Μια εύκολη συνταγή για να ετοιμάσεις μπαρμπούνια παστά κατεψυγμένα, αλατισμένα δηλαδή ψάρια που θα σου κρατήσουν. Η διαδικασία είναι πολύ εύκολη ενώ ειδικά στα μπραμπούνια μπορείς να τα παστώσεις αφού τα τηγανίσεις. Εννοείται ότι με τον ίδιο τρόπο μπορείς να ετοιμάσεις και άλλα ψάρια μικρά. Καλή επιτυχία!

Υλικά

  • Μπαρμπούνια φιλεταρισμένα (όσα θέλεις)
  • Θαλασσινό αλάτι χοντρό
  • Ελαιόλαδο
  • Ξύδι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε καλά και πλένουμε τα μπαρμπούνια

Βήμα 2

Εάν είναι ήδη φιλεταρισμένα τότε καθάρισέ τα από τα κόκκαλα

Βήμα 3

Τα σκουπίζουμε και τα στεγνώνουμε καλά

Βήμα 4

Σε ένα τάπερ βάζουμε μια στρώση από θαλασσινό αλάτι

Βήμα 5

Τοποθετούμε τα ψάρια και τα πιέζουμε για να φύγουν τα υγρά τους

Βήμα 6

Αφήνουμε στο τάπερ για 10 μέρες και επαναλαμβάνουμε πάλι τη διαδικασία

Βήμα 7

Όταν θέλουμε να τα χρησιμοποιήσουμε, βγάζουμε το αλάτι και τα αφήνουμε σε ξύδι και ελαιόλαδο

Βήμα 8

Τα μπαρμπούνια παστά κατεψυγμένα είναι έτοιμα!

 

Tips

  • Εάν θέλεις να τηγανίσεις πρώτα τα μπαρμπούνια τότε μόλις βγουν από το τηγάνι με το ελαιόλαδο, θα τα βάλεις σε τάπερ με λίγο ξύδι, δενδρολίβανο και σκόρδο. Έτσι διατηρούνται για 8 μέρες!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή