Μπαρμπούνια πλακί αλά Σπετσιώτα

2014-08-14
μπαρμπουνια πλακι αλα σπετσιωτα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 25m

Μια τέλεια συνταγή για να μαγειρέψεις μπαρμπούνια πλακί αλά Σπετσιώτα, μια πολύ νόστιμη συνταγή από τις Σπέτσες που χρησιμοποιεί ντοματούλα! Είναι ένα πιάτο ιδανικό για τα παιδιά αλλά και για ένα εορταστικό, οικογενειακό τραπέζι αφού πρόκειται για ένα από τα πιο νόστιμα ελληνικά, παραδοσιακά πιάτα. Συνόδευσε με πατατούλες ή με λαχανικά.

Υλικά

  • 1 κιλό μπαρμπούνια καθαρισμένα και φιλεταρισμένα
  • 2 κουτ.σούπας μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψικολομμένες
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 κιλό ντομάτες τριμμένες
  • 1 κουτ.σούπας πελτέ ντομάτας
  • Λίγο αλεύρι
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αλατίζουμε τα μπαρμπούνια και τα αλευρώνουμε ελαφρά

Βήμα 2

Ρίχνουμε μαϊντανό και σκορδάκι και τα βάζουμε σε ένα πυρέξ

Βήμα 3

Προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ διαλυμένο σε νερό, τον χυμό, ελαιόλαδο

Βήμα 4

Αλατοπιπερώνουμε και ψήνουμε στους 220 βαθμούς για 20 λεπτά

Βήμα 5

Τα μπαρμπούνια πλακί αλά Σπετσιώτα είναι έτοιμα!

 

Tips

 

  • Μπορείς να τρίψεις τη ντομάτα αλλά μπορείς να την κόψεις σε ροδέλες για να ψηθεί πάνω από το ψάρι
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή