Φρέσκα ψάρια μπαρμπούνια στην κατσαρόλα με ρύζι και ντομάτα

2014-03-05
Μπαρμπούνια στην κατσαρόλα
  • Σερβίρεις : 6-8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια πολύ νόστιμη, παραδοσιακή και νησιώτικη συνταγή για φρέσκα ψάρια μπαρμπούνια στην κατσαρόλα με ρύζι και ντομάτα θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι καλοκαιρινή και μπορείς να την φτιάξεις με διάφορους τρόπους – όπως για παράδειγμα να σερβίρεις το ρύζι ξεχωριστά. Εγώ έβαλα τα μπαρμπούνια από πάνω από το ρύζι και έριξα την σάλτσα ντομάτας πάνω στα ψάρια. Δοκίμασε την και γράψε μου στα σχόλια αν έκανες κάποια διαφορετική εκτέλεση.

Υλικά

  • 1 κιλό μπαρμπούνια
  • 1 κρεμμύδι μικρό
  • 1 ντομάτα μέτρια
  • 5 πιπέρια ολόκληρα (σπυριά)
  • 3 κουταλιές σούπας λάδι
  • 3 κουταλιές σούπας βούτυρο
  • 3 φλιτζάνια τσαγιού ρύζι καλής ποιότητας
  • ανάλογο αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε και πλένουμε καλά τα μπαρμπούνια

Βήμα 2

Βάζουμε σε κατσαρόλα 8 φλιτζάνια τσαγιού νερό, το κρεμμύδι, το αλάτι, τα πιπέρια, τη ντομάτα και το λάδι και αφού βράσουν λίγο, ρίχνουμε τα μπαρμπούνια.

Βήμα 3

Όταν βράσουν, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά, βγάζουμε από το ζουμί τα ψάρια και τα χορταρικά και το στραγγίζουμε για να μην έχει κόκαλα.

Βήμα 4

Μετράμε 7 φλιτζάνια τσαγιού ζωμό και τον βάζουμε σε κατσαρόλα να βράσει. Ρίχνουμε το ρύζι καθαρισμένο και αφού βράσει, το ζεματάμε με το βούτυρο.

Βήμα 5

Έχουμε καθαρίσει στο μεταξύ τα ψάρια ρίχνουμε τα μισά κομματάκια μέσα στο πιλάφι, το βάζουμε σε πιατέλα και στη μέση κάνουμε ένα βουναλάκι με τα υπόλοιπα ψάρια.

Βήμα 6

Τα μπαρμπούνια στην κατσαρόλα με ρύζι είναι έτοιμα για να τα απολαύσεις.

 

Τύπος Συνταγής: , ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή