Μπαρμπούνια στη σχάρα ψητά με λεμόνι

2014-03-02
Μπαρμπούνια στη σχάρα
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 35m

Μια πολύ νόστιμη και κλασική συνταγή για να φτιάξεις μεγάλα μπαρμπούνια στη σχάρα τα οποία τα ψήνεις και τα σερβίρεις με λεμόνι. Ιδανικά για τους καλοκαιρινούς μήνες και για όλη την οικογένεια.

Υλικά

  • 1 κιλό μπαρμπούνια μεγάλα
  • 1/2 φλιτζάνι τσαγιού λάδι
  • 2 λεμόνια
  • 1 κουταλάκι ρίγανη
  • 1 μάτσο μαϊντανός
  • αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Διαλέγουμε μεγάλα μπαρμπούνια, τα πλένουμε, τα αλατίζουμε, χωρίς να βγάλουμε τα λέπια και τα εντόσθια, τα ποτίζουμε με λάδι και ανάβουμε τα κάρβουνα.

Βήμα 2

Πυρώνουμε τη σχάρα (αν τα ψήσουμε σε ψηστιέρα πυρώνουμε πάλι τη σχάρα της) για να μην κολλήσουν, τα βάζουμε στη σειρά και τα ψήνουμε, γυρίζοντάς τα 2-3 φορές για να ψηθούν καλά και αλείφοντάς τα λάδι κάθε τόσο με πινέλο.

Βήμα 3

Μόλις ψηθούν τα βάζουμε σε πιατέλα.

Βήμα 4

Ρίχνουμε σ' ένα δοχείο το λάδι, στίβουμε και τα λεμόνια, ψιλοκόβουμε το μαϊντανό, προσθέτουμε και τη ρίγανη και όλα μαζί, τα χτυπάμε ώσπου να ασπρίσει το λαδολέμονο.

Βήμα 5

Περιχύνουμε με το μίγμα αυτό τα μπαρμπούνια στην πιατέλα και τα γαρνίρουμε με φέτες λεμονιού.

Βήμα 6

Τα μπαρμπούνια στη σχάρα είναι έτοιμα για να τα δοκιμάσεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή