Μπαρμπούνια τηγανητά με δενδρολίβανο σε σάλτσα ντομάτας

2014-03-08
Μπαρμπούνια τηγανητά με δενδρολίβανο
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πολύ νόστιμη και παραδοσιακή συνταγή για να φτιάξεις μπαρμπούνια τηγανητά με δενδρολίβανο σε σάλτσα ντομάτας θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι παραδοσιακή και αρκετά διαφορετική καθώς τα μπαρμπούνια τα τηγανίζεις και μετά τα σβήνεις με την σάλτσα έτσι ώστε να έχουν διαφορετική γεύση από την συνηθισμένη. Δοκίμασε την συνταγή και γράψε μου τα σχόλια σου παρακάτω.

Υλικά

  • 8 μπαρμπούνια μεγάλα
  • 8 σκέλιδες σκόρδο
  • λίγο δεντρολίβανο
  • 1 φλιτζάνι του καφέ ξύδι
  • 1 κιλό φρέσκες ντομάτες
  • 1 κουταλιά σούπας αλεύρι
  • μισό κουταλάκι του καφέ ζάχαρη
  • αλάτι, πιπέρι
  • λάδι για το τηγάνισμα
  • αλεύρι για το τηγάνισμα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βγάζουμε τα σπάραχνα από τα μπαρμπούνια, τα πλένουμε καλά κάτω από τη βρύση, τα στραγγίζουμε και τα αλατίζουμε.

Βήμα 2

Βάζουμε μπόλικο λάδι στο τηγάνι να κάψει.

Βήμα 3

Αλευρώνουμε τα μπαρμπούνια και τα τηγανίζουμε φροντίζοντας να μην καούν. Τα τοποθετούμε πρόχειρα σε ένα σκεύος και κατόπιν στραγγίζουμε το λάδι από το τηγάνι.

Βήμα 4

Το καθαρίζουμε από τα καμμένα και το ξαναβάζουμε στο τηγάνι.

Βήμα 5

Ρίχνουμε την κουταλιά το αλεύρι και το κοκκινίζουμε.

Βήμα 6

Το σβήνουμε με τις ντομάτες περασμένεςαπό το τρυπητό, προσθέτουμε στη συνέχεια το ξύδι, το δεντρολίβανο, λίγο αλάτι και πιπέρι και αφήνουμε τη σάλτσα να πήξει και να νοστιμίσει, προσθέτοντας στο τέλος και τη ζάχαρη.

Βήμα 7

Αφού βράσει η σάλτσα, προσεκτικά τακτοποιούμε τα ψάρια στο τηγάνι, παίρνουμε κουταλιά - κουταλιά σάλτσα και τα περιχύνουμε, παίρνουν ακόμα 1-2 βράσεις και τα σερβίρουμε στην πιατέλα.

Βήμα 8

Ρίχνουμε από πάνω όλη τη σάλτσα και αν θέλουμε, τα γαρνίρουμε με μαϊντανό.

Βήμα 9

Τα μπαρμπούνια τηγανητά με δενδρολίβανο είναι έτοιμα και τρώγονται κρύα.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή