Μπαρμπούνια ψητά στα κάρβουνα τρατέικα

2014-03-06
Μπαρμπούνια στα κάρβουνα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 40m

Μια πολύ νόστιμη και πάρα πολύ εύκολη συνταγή για να φτιάξεις μπαρμπούνια ψητά στα κάρβουνα τρατέικα με λεμόνια και αυγά. Το φαγητό είναι πολύ απλό και πολύ παλιό. Το έφτιαχνε ο παππούς μου στην τράτα, για αυτό και ονομάζεται τρατέϊκο. Είναι πολύ νόστιμο.

Υλικά

  • 1 κιλό μπαρμπούνια
  • 1 ποτήρι του κρασιού λάδι
  • ανάλογο αλάτι
  • 2 ποτήρια νερό
  • 2 λεμόνια
  • 2 αυγά

Διαδικασία

Βήμα 1

Καθαρίζουμε τα μπαρμπούνια, τα βάζουμε σε καραβάνα μαζί με το λάδι, το ένα λεμόνι, το αλάτι και το νερό και αφήνουμε να βράσει.

Βήμα 2

Τα κατεβάζουμε από τη φωτιά με αρκετό νερό και τα αυγοκόβουμε με το άλλο λεμόνι και τα αυγά.

Βήμα 3

Τα μπαρμπούνια ψητά στα κάρβουνα είναι έτοιμα για να τα σερβίρεις.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή