Μπατσαριά νηστίσιμη χορτόπιτα

2015-06-03
Μπατσαριά νηστίσιμη
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 0m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 0m
  • Έτοιμη σε : 0m

Στην παρακάτω σελίδα σου παραθέτω μία υπέροχη παραδοσιακή συνταγή από τα μέρη μου για να φτιάξεις μπατσαριά νηστίσιμη χορτόπιτα. Πρόκειται για μία από τις φημισμένες Ζαγορίσιες πίτες και από τις νοστιμότερες προτάσεις για μπατσαριά που σου έχουμε παρουσιάσει, καθώς είναι φτιαγμένη με αγνά τοπικά υλικά κι πιο συγκεκριμένα χόρτα, μυρωδικά και τραχανά. Η γεύση αυτής της πίτας θα αφήσει ικανοποιημένο ακόμα και τον πιο απαιτητικό ουρανίσκο, ενώ συνοδεύεται άψογα από εκλεκτό τσίπουρο, ούζο ακόμη και από το αγαπημένο σας κρασί. Σε περίπτωση βέβαια που δεν νηστεύεις τότε μπορείς να προσθέσεις φέτα στη γέμιση όπως ακριβώς δηλαδή σερβίρουμε τη μπατσαριά στην Ήπειρο. Ακολούθησε την συνταγή μου βήμα προς βήμα και στείλε μου σχόλια και εντυπώσεις στο χώρο που θα βρεις κάτω κάτω στη σελίδα.

Υλικά

  • 1 κιλό χόρτα (λάπατα, τσουκνίδες, σπανάκι κλπ.)
  • 1 ματσάκι μαϊντανό
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • 5 κρεμμύδια φρέσκα
  • 1 1/2 κούπα καλαμποκάλευρο
  • 2 1/2 κούπες αλεύρι
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1/2 κούπα τραχανά
  • 1 κούπα λάδι
  • αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά πλένουμε καλά τα χόρτα και στη συνέχεια τα ψιλοκόβουμε μαζί με το μαϊντανό, τα κρεμμύδια και τον άνηθο, τα αλατίζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν από τα υγρά τους σε ένα σουρωτήρι μεγάλο.

Βήμα 2

Αφού στραγγίσουν τα στίβουμε με τα χέρια μας να βγάλουν όλη τους την υγρασία και προσθέτουμε και τον τραχανά στο μείγμα μας.

Βήμα 3

Αμέσως μετά δημιουργούμε ένα χυλό με το αλεύρι, το καλαμποκάλευρο, το λάδι, το γιαούρτι, λίγο αλάτι-πιπέρι.

Βήμα 4

Σε ένα καλά λαδωμένο ταψί στρώνουμε τη γέμιση και από πάνω απλώνουμε το χυλό μας.

Βήμα 5

Ψήνουμε την πίτα σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για περίπου 1 ώρα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή