Μπεζέδες γεμιστοί με σοκολάτα

2015-06-30
Μπεζέδες γεμιστοί με σοκολάτα
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 1:20 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 2:000 h

Μια καταπληκτική και μοναδικής νοστιμιάς συνταγή για μπεζέδες γεμιστούς με σοκολάτα θα βρεις παρακάτω που θεωρώ ότι είναι οι καλύτεροι με διαφορά μπεζέδες που σου έχουμε προτείνει, ειδικά αν σου αρέσει η σοκολάτα. Το γλυκό αυτό προσωπικά το καταναλώνω με τον απογευματινό μου καφέ ή μετά από κάποιο γεύμα καθώς είναι μια μπουκίτσα αλλά έχει μια εξαιρετικά νόστιμη γεύση που του δίνει η γέμιση με την σοκολάτα και σου προτείνω να το δοκιμάσεις και να μοιραστείς τη γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου.

Υλικά

  • 8 ασπράδια αυγών
  • 350 γραμ. ζάχαρη άχνη
  • 1 χαρτάκι βανίλια
  • Για τη γέμιση:
  • 2 αυγά
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού γάλα
  • 100 γραμ. φρέσκο βούτυρο
  • 2 κουταλιές σούπας γεμάτες κόρν φλάουρ
  • μισή κουβερτούρα
  • μισό κουταλάκι του γλυκού μαστίχα κοπανισμένη
  • 150 γραμ. ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε στη λεκάνη τα ασπράδια, ώσπου να γίνουν σφιχτή μαρέγκα.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τη βανίλια και τα ανακατεύουμε καλά.

Βήμα 3

Βάζουμε τη μαρέγκα σε πάνινη σακούλα με κορνέ (χωνί).

Βήμα 4

Στρώνουμε σε λαμαρίνα μία λαδόκολα, πιέζουμε τη σακούλα και αραδιάζουμε μπεζέδες μικρούς και αρκετά μακριά τον έναν από τον άλλον.

Βήμα 5

Βάζουμε τη λαμαρίνα στο φούρνο και ψήνουμε σε χαμηλή φωτιά μισή ώρα.

Βήμα 6

Αφήνουμε κατόπιν να κρυώσουν, και τους βγάζουμε προσεχτικά από τη λαδόκολα.

Βήμα 7

Βάζουμε στην κατσαρόλα το γάλα, ρίχνουμε το κόρν φλάουρ και το διαλύουμε.

Βήμα 8

Προσθέτουμε, στη συνέχεια, το βούτυρο, τη ζάχαρη και βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά.

Βήμα 9

Πριν ακόμα αρχίσει να πήζει, ρίχνουμε τριμμένη τη σοκολάτα και τη μαστίχα κοπανισμένη.

Βήμα 10

Ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι ώσπου να πήξει καλά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.

Βήμα 11

Στη συνέχεια, ενώνουμε ανά δύο τους μπεζέδες, τοποθετώντας ανάμεσα την κρέμα σοκολάτας.

Βήμα 12

Τους σερβίρουμε σε πιατέλα και τους βάζουμε στο ψυγείο.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή