Μπεσαμέλ για μουσακά χωρίς αυγά

2015-01-12
μπεσαμελ για μουσακα
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 5m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 15m

Μια ωραία συνταγή για να φτιάξεις μπεσαμέλ για μουσακά χωρίς αυγά που πετυχαίνει πάντα! Μια πλούσια και γευστική μπεσαμέλ που είναι ιδανική τόσο για μουσακά όσο και για παστίτσιο. Γίνεται πολύ εύκολα και με λίγα υλικά ενώ δύσκολα θα σας σβολιάσει αν ακολουθήσετε βήμα-βήμα τις οδηγίες. Καλή επιτυχία και καλή όρεξη!

Υλικά

  • 10 κουτ.σούπας αλεύρι
  • 80 γρ. βούτυρο αγελαδινό
  • 1 λίτρο ζεστό γάλα
  • 1 πρέζα μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι-πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μέτρια θερμοκρασία βάζουμε ένα κατσαρολάκι και λιώνουμε το βούτυρο

Βήμα 2

Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με ένα σύρμα

Βήμα 3

Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και προσθέτουμε σταδιακά το γάλα ζεστό

Βήμα 4

Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να τελειώσει το γάλα

Βήμα 5

Ανεβάζουμε λίγο τη θερμοκρασία μέχρι να πήξει η σάλτσα και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 6

Προσθέτουμε το μοσχοκάρυδο, αλάτι και πιπέρι

Βήμα 7

Η μπεσαμέλ για μουσακά χωρίς αυγά είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείτε να προσθέσετε δάφνη στο γάλα για περισσότερο άρωμα
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μαργαρίνη αντί για γάλα αν και δεν θα είναι το ίδιο νόστιμο!
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή