Μπισκότα βανίλιας Χριστουγεννιάτικα

2015-12-04
mpiskota-vanilias-xristougenniatika
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 60m

Αγαπημένες φίλες μου, καλησπέρα. Σήμερα έχω για σας μια απλή, εύκολη, γρήγορη και οικονομική συνταγή με μπισκότα, που είναι συνδεδεμένημε τις γιορτινές μέρες. Θα φτιάξουμε, λοιπόν, τα αγαπημένα αυτές τις μέρες μπισκότα, αυτή τη φορά με την προσθήκη της βανίλιας, η οποία τόσα πολλά έχει να δώσει στο πιάτο μας. Χωρίς την προσθληκη αυτής πετυχημένο γλυκό δεν γίνεται και εκτός από γεύση το γλυκό μας χάνει και πολύτιμα θρεπτικά συστατικά για τον οργανισμό. Επιπλέον, είναι ένα ακόμα χαρακτηριστικό της η δυνατότητα να μπορεί να δώσει έντονες γεύσεις στο πιάτο μας, να γεμίσει την κουζίνα μας με αρώματα, να μας κάνει να ποθούμε τα μπισκότα πριν καν τα δοκιμάσουμε. Είναι ένα υλικό, το οποίο εαν δεν έχετε ψηλά στην λίστα σας, θα πρέπει να το βάλετε, και πιο συγκεκριμένα θα σας αναγκάσει το ίδιο να το κάνετε μετά την συνταγή αυτή. Είναι δεδομένη η επιτυχία, θα το αγαπήσουν όσοι το δοκιμάσουν.Καλά Χριστούγεννα, καλές γιορτές, με αγάπη, ευτυχία και χαμόγελα!

 

Υλικά

  • 1 βανίλια
  • 1 κουταλάκι μπέικιν
  • 1 αυγό
  • 100 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ ζάχαρη
  • 280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • ½ κουταλάκι αλάτι
  • Για το γλάσσο:
  • 3-4 κουταλιές νερό
  • 400 γρ ζάχαρη άχνη
  • Χρώμα ζαχαροπλαστικής

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά κοσκινίζουμε το αλέυρι, το μπέικιν πάουντερ, το αλάτι και τα ρίχνουμε σε ένα μπωλ.

Βήμα 2

Στη συνέχεια στο μπωλ προσθέτουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αυγό, ανακατεύουμε πολύ καλά, ρίχνουμε το αλεύρι λίγο λίγο, συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα, ζυμώνουμε πολύ καλά τα υλικά και τοποθετούμε τη ζύμη στο ψυγείο για 30 λεπτά.

Βήμα 3

Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη, αλευρώνουμε μία επιφάνεια, ανοίγουμε τη ζύμη και της δίνουμε το σχήμα που θέλουμε.

Βήμα 4

Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα, τοποθετούμε τα μπισκότα, βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς, ψήνουμε για 8-10 λεπτά, τα βγάζουμε από το φούρνο και τα αφήνουμε να κρευώσουν καλά.

Βήμα 5

Γλάσο: Σε ένα μπωλ ρίχνουμε την άχνη ζάχαρη με το νερό και ανακατεύουμε καλά. Το μοιράζουμε σε διαφορετικά μπωλ για να ρίξουμε το χρώμα ζαχαροπλαστικής και να βγάλουμε όσα χρώματα θέλουμε και ανακατεύουμε.

Βήμα 6

Τέλος περιχύνουμε τα μπισκότα με το γλάσο που έχουμε φτιάξει και το αφήνουμε να στερεοποιηθεί.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή