Μπισκότα γεμιστά με μερέντα, αυγό και τρία υλικά

2015-10-15
mpiskota-gemista-me-merenta
  • Σερβίρεις : 15
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 11m
  • Έτοιμη σε : 21m

Ακόμα μια συνταγή λαχταριστών μπισκότων, τα οποία θα εξαφανιστούν χωρίς να το έχετε καταλάβει. Αποτελεί μια ακόμη εύκολη συνταγή που περιέχει μόλις τρία υλικά, που χρειάζεται μεν υπομονή ώστε να σταθεί σωστά η γέμιση, θα σας ανταμείψει δε στο ακέραιο. Η σοκολάτα, ανεξαρτήτα αν είναι μερέντα ή νουτέλα, θα την χαρακτήριζα ως το πιο αγαπημένο μου υλικό στο εσωτερικό του μπισκότου! Μία συνταγή που μπορεί να είναι κάπως χρονοβόρα στη γέμιση αλλά σίγουρα αξίζει να τη φτιάξετε. Τα μέλη της οικογένειας σας, οι καλεσμένοι σας και ιδιαίτερα τα παιδιά σας θα τα τιμήσουν και θα τα απολαύσουν δεόντως. Καλή απόλαυση!

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι μερέντα
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλιτζάνι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε ένα μπωλ ρίχνουμε τη μισή μερέντα με το αυγό και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Μόλις είναι έτοιμο προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι, το αλάτι και συνεχίζουμε το καλό ανακάτεμα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο πάλι το μίγμα.

Βήμα 2

Παίρνουμε ένα ταψί, στρώνουμε μία λαδόκολλα, αλευρώνουμε τα χέρια μας για να μην κολλάει η ζύμη, πλάθουμε σε σχήμα μπάλας τα μπισκότα, τα τοποθετούμε στο ταψί, και τα βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς πάνω κάτω αντιστάσεις και τα ψήνουμε για 10 λεπτά.

Βήμα 3

Μόλις είναι έτοιμα τα αφήνουμε να κρυώσουν για 10 λεπτά, απλώνλουμε λίγη μερέντα στο κάτω μέρος του μπισκότου και σκεπάζουμε με ένα δεύτερο μπισκότο από πάνω.

Βήμα 4

Τέλος τα αφήνουμε να κρυώσουν και είναι έτοιμα για φάγωμα.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή