Μπισκότα για στολίδια σε Χριστουγεννιάτικο δέντρο

2015-12-07
mpiskota-gia-to-xristougenniatiko-dentro
  • Σερβίρεις : 25
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 2:10 h

Καλησπέρα σας φίλες μου. Ελπίζω να είστε όλες καλά, με πολύ καλή διάθεση λόγω ημερών. Σήμερα, θα φτιάξουμε μια παραδοσιακή συνταγή για μπισκότα, που δεν υπάρχει σπιτί να μην προτιμά αυτές τις μέρες. Μια λατρεμένη και αγαπημένη συνταγή, την οποία θα φτιάξουμε για άλλο λόγο. Μπισκότα, λοιπόν, χριστουγεννιάτικα, τα οποία αν προλάβετε πριν τα εξαφανίσουν στο σπίτι, θα μπορέσετε να τοποθετήσετε στο χριστουγεννιάτικο δέντρα σαν στολίδια. Προχωράτε στην παρασκευή των κλασσικών και γνωστών μπισκότων, χωρίς να διαφέρει κάτι, και στην συνέχεια, πριν τα βάλετε στο φούρνο, φροντίζετε με ένα καλαμάκι από σουβλάκι, να κάνετε μια τρυπιτσα στην γωνία, ώστε να μπορέσετε να τα κρεμάσετε με μια λεπτή κλωστή. Κάντε τον έλεγχο και αφότου βγούν από το φούρνου, και αν η τρύπα έχει κλείσει, ανοίξτε την ξανά. Το δέντρο σας, από την στιγμή που θα το στολίσετε με τα λαχταριστα μπσικοτάκια, θα έχει γεμίσει πέρα από φως, και υπέροχα αρώματα. Έχετε κρατήσει κάποια μπισκότα όμως στην άκρη, μην σας καταστρέψουν το δέντρο, τρέχοντας να φάνε με μανία τις λιχουδιές σας. Καλές γιορτές,καλά Χριστούγεννα, με ευημερία και αγάπη φίλες μου!

 

Υλικά

  • 1 ασπράδι αβγού
  • 1 1/2 κ.σ. τζίντζερ σε σκόνη
  • 1/2 κ.κ. κανέλα σε σκόνη
  • 1/2 κ.γ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 κ.κ. σόδα μαγειρική
  • 340 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 110 γρ. βούτυρο, μαλακωμένο
  • 100 γρ. μαλακή μαύρη ζάχαρη
  • 190 γρ. golden syrup
  • 60 γρ. ζάχαρη

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά στο μίξερ ρίχνουμε το βούτυρο, τη ζάχαρη, τα χατυπάμε μέχρι να αφρατέψουν, ρίχνουμε το σιρόπι, το αλεύρι που έχουμε κοσκινίσει, τη σόδα, το τζίντζερ, την κανέλα, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα χτυπάμε πολύ καλά μέχρι να αρχίζει να δημιουργείται μία σφιχτή ζύμη και μόλι γίνει αυτό, μεταφέρουμε τη ζύμη σε ένα άλλο μπωλ και συνεχίζουμε το ζύμωμα με το χέρι μέχρι να μην κολλάει και τη βάζουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε μία επιφάνεια στρώνουμε μία λαδόκολλα, ρίχνουμε τη ζύμη, σκεπάζουμε με μία άλλη λαδόκολλα από πάνω, ανοίγουμε με τον πλάστη, αφαιρούμε το ένα φύλλο λαδόκολλας μόλις έτοιμαστεί και με την κουπ πάτ κάνουμε ότι σχήματα θέλουμε.

Βήμα 3

Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα, τοποθετοουμε τα μπισκότα, βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 190 βαθμούς και ψήνουμε για 8-10 λεπτά.

Βήμα 4

Γλάσο: Σε ένα μπωλ χτυπάμε το ασπράδι αυγού, με 60 γρ ζάχαρη άχνη μέχρι το μίγμα να γίνει λείο.

Βήμα 5

Τέλος μόλις τα μπισκότα κρυώσουν καλά περιχύνουμε με το γλάσο και περιμένουμε μέχρι να σταθεροποιηθεί για 2 ώρες περίπου.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή