Μπισκότα διπλά με μαρμελάδα

2015-05-10
Μπισκότα διπλά με μαρμελάδα
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 40m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Μια εξαιρετική παραδοσιακή συνταγή για μπισκότα διπλά με μαρμελάδα θα βρεις παρακάτω η οποία είναι από τις πιο λαχταριστές προτάσεις για μπισκότα που σου έχουμε παρουσιάσει καθώς προέρχονται από την Σητεία της Κρήτης και μας την έχει δώσει ένας φίλος του άντρα μου. Με βούτυρο, ζάχαρη, φυτίνη και αμύγδαλα, η ζύμη των μπισκότων αυτών είναι καταπληκτική και προσθέτουμε την μαρμελάδα που έχουμε για να απογειώσουμε την γεύση της. Ανάλογα την εποχή, βάζουμε και την αντίστοιχη μαρμελάδα. Όπως είναι ευνόητο, η συνταγή αυτή ενδείκνυται για πειραματισμούς και παραλλαγές ιδιαίτερα στο τι γεύση θα έχει η μαρμελάδα που θα χρησιμοποιήσεις για να ενώσεις τα μπισκότα. Κάνε τις δοκιμές σου και στείλε μου τις παραλλαγές σου και τα σχόλια σου σχετικά με το τελικό γευστικό αποτέλεσμα. Καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 φλιτζάνι του τσαγιού αμύγδαλα καβουρδισμένα και χοντροκοπανισμένα
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού βούτυρο (φυτίνη)
  • 3 αυγά
  • 2 βανίλιες
  • αλεύρι, όσο σηκώσει η ζύμη
  • μαρμελάδα της προτιμήσεώς μας

Διαδικασία

Βήμα 1

Δουλεύουμε το βούτυρο να ασπρίσει.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τους κρόκους των αυγών, τη ζάχαρη, τα αμύγδαλα, τις βανίλιες και σιγά σιγά το αλεύρι εξακολουθώντας το δούλεμα, ώσπου να γίνει μία ζύμη μάλλον σκληρή.

Βήμα 3

Ανοίγουμε τη ζύμη σε φύλλο πάχους ενός εκατοστού και με κρασοπότηρο κόβουμε στρογγυλά δισκάκια.

Βήμα 4

Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένη λαμαρίνα, τα αλείφουμε από πάνω με τα ασπράδια των αυγών χτυπημένα, τα πασπαλίζουμε με τριμμένα αμύγδαλα και τα ψήνουμε σε φούρνο 200 βαθμών Κελσίου, μέχρι να ροδίσουν ελαφρά.

Βήμα 5

Όταν κρυώσουν, τα κολλάμε (δύο δύο) με ένα ενδιάμεσο στρώμα μαρμελάδας.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή