Μπισκότα κανέλας εύκολα και τραγανά με βούτυρο και μαύρη ζάχαρη

2015-05-19
Μπισκότα κανέλας εύκολα και τραγανά με βούτυρο και μαύρη ζάχαρη
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 1:25 h

Σου στέλνω μια συγκλονιστική συνταγή για μπισκότα κανέλας εύκολα και τραγανά με βούτυρο και μαύρη ζάχαρη που λατρεύω να συνοδεύω τον απογευματινό μου καφέ και θεωρώ μια από τις καλύτερες προτάσεις για μπισκότα που σου έχουμε παρουσιάσει στον ιστότοπο μας. Πρόκειται για απλά και εύκολα μπισκοτάκια με βάση την κανέλα τα οποία εκτός των κλασικών υλικών όπως το βούτυρο και το αλεύρι, περιέχουν επιπλέον αμύγδαλα και μαύρη ζάχαρη. Το τελικό τους αποτέλεσμα αν και απλό, είναι ιδιαίτερα τραγανό και εξαιρετικά γευστικό, στο βαθμό που εγώ δεν μπορώ με τίποτα να φάω μόνο ένα. Σου προτείνω να τα φτιάξεις και να τα δοκιμάσεις και να μου πεις τη γνώμη σου και τις εντυπώσεις σου. Μπορείς επίσης να μου στείλεις οποιαδήποτε απορία προκύψει κατά την διάρκεια παρασκευής της συνταγής στον χώρο που έχουμε στο κάτω μέρος της σελίδας που βρίσκεσαι.

Υλικά

  • 250 γραμ. βούτυρο
  • 250 γραμ. μαύρη ζάχαρη
  • 3 αυγά
  • 500 γραμ. αλεύρι
  • 1 κουταλιά σούπας κανέλα
  • 150 γραμ. ψίχα αμυγδάλου
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα)

Διαδικασία

Βήμα 1

Δουλεύουμε σε λεκάνη το βούτυρο (λίγο λιωμένο) με το αλεύρι.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τα 2 αυγά, τα αμύγδαλα, την κανέλα, το ξύσμα λεμονιού, τη ζάχαρη και τα δουλεύουμε με το χέρι, πολύ καλά.

Βήμα 3

Σκεπάζουμε τη ζύμη με πετσέτα και την αφήνουμε για 6 ώρες σε δροσερό μέρος να ανέβει.

Βήμα 4

Την ανοίγουμε σε φύλλο, πάχους 1 1/2 εκατοστού περίπου, και με ένα ποτήρι κρασιού κόβουμε δισκάκια και τα πλάθουμε σε μπισκότα.

Βήμα 5

Τα αραδιάζουμε σε λαμαρίνα, τα αλείφουμε (με πινέλο) με χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε σε φούρνο (στους 200 βαθμούς).

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή