Μπισκότα κανέλας με λάδι αφράτα και απλά χωρίς βούτυρο

2015-05-06
Μπισκότα κανέλας με λάδι αφράτα και απλά χωρίς βούτυρο
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Σου παρουσιάζω τα νοστιμότατα μπισκότα κανέλας με λάδι αφράτα και απλά χωρίς βούτυρο που είναι μια πρόταση που μας την έφτιαχνε η κουνιάδα μου και είναι από τις πιο απλές προτάσεις για μπισκότα που έχω δοκιμάσει. Βασίζονται στην κανέλα αλλά αντί για το κλασικό βούτυρο, περιέχουν λαδάκι. Είναι αρκετά αφράτα και η γλυκιά τους γεύση είναι ως αποτέλεσμα της ένωσης της κανέλας, με την άχνη ζάχαρη και την βανίλια. Έχουν μια τρομερή γεύση και μπορείς να τα συνδυάσεις με τον καφέ σου σαν απογευματινό ή μεσημεριανό σνακ. Σου συνιστώ να τα μαγειρέψεις και να τα δοκιμάσεις και να μου στείλεις σχόλια, εντυπώσεις και παρατηρήσεις στον κατάλληλο χώρο για τα σχόλια που έχουμε προβλέψει στο τέλος της περιγραφής της συνταγής παρακάτω.

Υλικά

  • 1 μεγάλο πακέτο βιτάμ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά
  • 2 χαρτάκια βανίλια
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι
  • μισό κουταλάκι γλυκού μπαίκιν πάουντερ
  • μισό κουταλάκι γλυκού κανέλα
  • λίγο αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφήνουμε το βιτάμ έξω από το ψυγείο να μαλακώσει.

Βήμα 2

Το βάζουμε στη λεκάνη και το χτυπάμε με το σύρμα να γίνει αφράτο.

Βήμα 3

Ρίχνουμε τη ζάχαρη και κατόπιν ένα - ένα τα αυγά ολόκληρα, συνεχίζοντας το χτύπημα.

Βήμα 4

Προσθέτουμε τη βανίλια, το αλεύρι κοσκινισμένο με τη μπαίκιν, την κανέλα, λίγο αλάτι και ζυμώνουμε ώσπου να γίνει μία ζύμη απαλή.

Βήμα 5

Κόβουμε κομματάκια από τη ζύμη, πλάθουμε στρογγυλά μπαλάκια, όσο ένα μεγάλο καρύδι, τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα πατάμε σταυρωτά με πιρούνι.

Βήμα 6

Ψήνουμε τα μπισκότα σε μέτριο φούρνο 20 - 25 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή