Μπισκότα κανέλας Χριστουγεννιάτικα με πορτοκάλι

2015-12-09
mpiskota-kanelas-xristougenniatika
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 25m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 50m

Καλησπέρα σας αγαπητές μου φίλες. Από το πρωί, έχω την διάθεση για γλυκό, επηρεασμένη όπως όλες από το γιορτινό κλίμα. Τις αγιες αυτές μέρες, δεν υπάρχει σπίτι, η κουζίνα του οποίου να μην μυρίζει μπισκότα ή κουραμπιέδες. Έτσι και εγώ, συνεχίζω την παράδοση μαζί σας. Στην γιορτινή μας συνάντηση, θα φτιάξουμε τα λατρεμένα και αξιολάτρευτα μπισκότα, που θα τα συνοδέψουμε με την γεύση της κανέλας. Όπως σε όλες τις συνταγές, έτσι και εδώ, έχετε την δυνατότητα να προσθέσετε ή να αφαιρέσετε ό,τι δεν σας αρέσει, δημιουργώντας τα μπισκότα τις επιθυμία σας, με βάση τα γευστικά κριτήρια και των αγαπημένων σας προσώπων. Εγώ, για παράδειγμα, προσθέτω στην συνταγή αυτή ξύσμα πορτοκαλιού, που αρέσει σε όλους στο σπίτι. Συνδυάζουμε, λοιπόν, στην συνταγή μας, τον στόχο των εορταστικών γευμάτων, δηλαδή γεύση, αρώματα, ευτυχία, χαμόγελα και κυρίως υγεία. Τα χαμόγελα όλων, θα σας αποζημιώσουν. Καλές γιορτές φίλες μου, καλά Χριστούγεννα, με ευτυχία και αγάπη σε όλες σας!

 

Υλικά

  • 2 βανίλιες
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κιλό αλεύρι
  • 1 ποτήρι σπορέλαιο
  • 1 ποτήρι ελαιόλαδο
  • 1ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 1/2 ποτήρι ζάχαρη
  • 1 κ.γ. σόδα φαγητού
  • 2 κ.γ κανέλα
  • 1 κ.γ γαρύφαλλο
  • ξύσμα πορτοκαλιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά διαλύουμε σε ένα μπωλ το χυμό με τη σόδα, προσθέτουμε το λάδι, το σπορέλαιο, το χυμό πορτοκάλι, τη ζάχαρη, το μπεικιν, τη βανίλια, την κανέλα, το ξύσμα ποστοκαλιού, τα ανακατεύουμε πολύ καλά, προσθέτουμε σταδιακά το αλεύρι και φτιάχνουμε μία ζύμη που δεν θακολλάει στα χέραι όχι πολύ σφυχτή.

Βήμα 2

Στη συνέχεια παίρνουμε τη ζύμη λίγη λίγη και της δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε.

Βήμα 3

Τέλος σε ένα ταψί στρώνουμε λαδόκολλα, τοποθετούμε τα μπισκότα και το βάζουμε στο φούρνο στους 180 βαθμούς στον άερα και ψήνουμε για 20-25 λεπτά.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή