Μπισκότα λεμονιού με ινδική καρύδα και αμύγδαλα χωρίς αυγά

2015-10-11
mpiskota-lemoniou-me-indikh-karuda-kai-amugdala
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 60m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 25m
  • Έτοιμη σε : 1:25 h

Ένα πολύ ανοιξιάτικο γλυκό, μια από τις συνταγές για μπισκότα που πιθανότατα να μην έχετε ξαναδοκιμάσει να παρασκευάσετε, όπως και εγώ μέχρι την στιγμή που την είδα, είναι τα μπισκότα με ινδική καρύδα και αμύγδαλα. Αποτελεί μια φρέσκια συνταγή, η οποία είναι εξαιρετικά υγιεινή, λόγω του κοκοφοίνικα, η επίσημη ονομασία της ινδικής καρύδα. Η ινδική καρύδα περιέχεται σε πολλά προϊόντα βούτυρο, νερό, ζάχαρη, γάλα που βοηθάνε στην απώλεια βάρους και αυτό οφείλεται στο λίπος της καρύδας που το μεταβολίζει γρήγορα ο οργανισμός. Απο την άλλη, έχετε την δυνατότητα τροποποίησης της συνταγής, χρησιμοποιώντας για παράδειγμα ξύσμα πορτοκαλιού ή ό,τι άλλο επιθυμείτε. Με κύριο συστατικό, λοιπόν, την υγεία, σας προτείνω ανεπιφύλακτα αυτά τα τέλεια και λιχουδιάρικα μπισκοτάκια, που θα ξετρελάνουν τα αγαπημένα σας πρόσωπα. Δοκιμάστε την!

 

Υλικά

  • 100 γρ. αμυγδαλόψιχα σκόνη
  • 200 γρ. μαργαρίνη
  • 1 1/2 φλ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2/3 φλ. ζάχαρη καστανή
  • 2/3 φλ. ινδοκάρυδο
  • ξύσμα από 2 λεμόνια

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζύμη: Σε ένα μπωλ ρίχνουμε το αλέυρι, τη ζάχαρη, το αμύγδαλο, την ινδική καρύδα, το ξύσμα λεμονιού, σιγά σιγά τη μαργαρίνη σε κομμάτια και ανακατεύουμε καλά μέχρι να δημιουργηθεί μία ζύμη. Την πλάθουμε και ανάλογα προσθέτουμε ή νερό ή χυμό λεμονιού αν χρειάζεται. Μόλις είναι έτοιμη, τη χωρίζουμε σε 2 μέρη, την τυλίγουμε μέσα σε μεμβράνη και τη βάζουμε στο ψυγελιο για 30 λεπτά περίπου.

Βήμα 2

Όταν η ζύμη είναι έτοιμη,τη βγάζουμε από τη μεμβράνη, την κόβουμε σε κομμάτια και την πλάθουμε όπως εμείς θέλουμε.

Βήμα 3

Παίρνουμε ένα ταψί, στρώνουμε μία λαδόκολλα και τοπθετούμε τα μπισκότα πάνω σε αυτή.

Βήμα 4

Τέλος βάζουμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς και ψήνουμε για 20-25 λεπτά περίπου.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή