Μπισκότα με μπανάνα

2015-10-18
mpiskota-me-mpanana
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 30m

Σου στέλνω μια από τις συνταγές για μπισκότα που δύσκολα να μην σ’αρέσει. Σε ποιον δεν αρέσει η μπανάνα; Φρούτο κάθε εποχής, γλυκό, εύκολο να το βρεις, που -σύμφωνα με έρευνες- προστατεύει την καρδιά μας, μαλακώνει τον βήχα, δυναμώνει τα κόκαλα, ρυθμίζει την πίεση. Δεν έχω αδυναμία στην μπανάνα όταν την χρησιμοποιούμε στα γλυκά αλλά στα συγκεκριμένα cookies μου άρεσε τόσο πολύ που δεν το πίστευα. Είναι μια ακόμη πανεύκολη, γρήγορη, οικονομική συνταγή, αφιερωμένη στους λάτρεις της μπανάνας, που ίσως τους έχω λίγο αμελήσει. Η γέμιση μπανάνας στο εσωτερικό του τραγανού μπισκότου δεν θα αφήσει παραπονεμένο κανένα ουρανίσκο, μικρό ή μεγάλο. Είτε μετά το φαγητό, είτε σαν συνοδευτικό την ώρα του καφέ, τα μπισκότα με μπανάνα θα γίνουν ανάρπαστα. Αρχίστε την τώρα!

Υλικά

  • 1 αυγό
  • 250 γρ. Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις
  • 100 γρ. Ζάχαρη
  • 160 γρ. βούτυρο
  • 100 γρ. πολτός μπανάνας
  • 1 κουτ. γλυκού Μπέικιν Πάουντερ
  • 1/2 κουτ. γλυκού σόδα
  • 1/2 κουτ. γλυκού αλάτι
  • 1/2 κουτ. γλυκού κανέλα
  • 2 κουτ. σούπας κρέμα γάλακτος

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά στο μίξερ ρίχνουμε το αλέυρι, το baking powder, τη ζάχαρη, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα, το βούτυρο και χτυπάμε για 5 λεπτά περίπου.

Βήμα 2

Σε ένα άλλο μπλω ρίχνουμε τον πολτό μπανάνας με την κρέμα γάλακτος, το αυγό, τα ανακατεύουμε καλά, τα προσθέτουμε και αυτά στο μίξερ και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα μέχρι να σφίξει η ζύμη.

Βήμα 3

Παίρνουμε ένα ταψί, στρώνουμε μία λαδόκολλα και μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την πλάθουμε σε ότι σχήμα θέλουμε και τοπθετούμε τα μπισκότα πάνω στη λαδόκολλα.

Βήμα 4

Τέλος με ένα πινέλο τα αλέιφουμε από πάνω με κρέμα γάλακτος, πασπαλίζουμε με ζάχαρη, τα τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς στον αέρα και ψήνουμε για 10 λεπτά περίπου.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή