Μπισκότα Χριστουγεννιάτικα με σοκολάτα κακάο

2015-12-17
mpiskota-xistougenniatika-me-sokolata
  • Σερβίρεις : 18
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 2:000 h
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 24m
  • Έτοιμη σε : 2:24 h

Αγαπημένες μου φίλες, καλησπέρα σας. Το άρωμα Χριστουγέννων μας έχει ”σπάσει” τη μύτη, και εμείς δεν μπορούμε να αντισταθούμε. Επηρεασμένες από την ατμόσφαιρα, ζητάμε όχι μόνο ψώνια και άλλα αγαθά, αλλά κυρίως εξαιρετικά πιάτα για μας και τα αγαπημένα μας πρόσωπα. Στην σημερινή μας συνάντηση, έχω να σας προτείνω μια λατρεμένη λιχουδιά, ένα λαχταριστό γλυκάκι, που δεν λείπει από κανένα σπίτι. Θα φτιάξουμε τα αγαπημένα σε όλους χριστουγεννιάτικα μπισκότα, συνοδευμένα αυτή τη φορά με σοκολάτα. Διανύουμε εορτατικές μέρες, και οι μέρες αυτές δικαιολογούν κάθε μας αμαρτία. Συνδύασα για αυτό το λόγο τα μπισκότα μας με την γευστική αμαρτία που όλες λέμε οτι θα κόψουμε, αλλά ποτέ δεν μπορούμε. Η τρομερή, λατρεμένη γλυκιά υφή της σοκολάτας, θα έρθει να δημιουργήσει μια γλυκιά πανδαισία αρωμάτων και γεύσεων, που πραγματικά θα μας δώσει αυτό που ψάχναμε για τις μέρες αυτές, ένα σπέσιαλ συνοδευτικό. Χαρίστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα χαρά, ευτυχία, απόλαυση και γεύσεις μέσα από την παρασκευή των γλυκισμάτων αυτών. Καλά Χριστούγεννα αγαπημένες μου φίλες, καλές γιορτές!

 

Υλικά

  • 1 αυγό
  • 1 ασπράδι αυγού χτυπημένο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 3 candy canes για τα στρογγυλά μπισκότα
  • 1/2 κούπα κακάο
  • 1/2 κουταλάκι κανέλα
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 4 κουταλιές της σούπας βούτυρο αφημένο έξω απο το ψυγείο για μια ώρα
  • Χρωματιστή τρούφα

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο, την κανέλα , το αλάτι και τα ρίχνουμε σε ένα μπωλ.

Βήμα 2

Στη συνέχεια στο μίξερ ρίχνουμε τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα χτυπάμε πολύ καλά, προσθέτουμε τη βανίλια, το αυγό πιο μετά, το μίγμα κακάο αλεύρι και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να δημιουργήσουμε μία μαλακή και κολλώδης ζύμη.

Βήμα 3

Πρέτσελς μπισκότα: Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την τυλίγουμε με μία μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Μόλις είνια έτοιμη τη χωρίζουμε σε 2 κομμάτια, το 1 κομμάτι το κρατάμε στο ψυγείο, και με το άλλο αλευρώνουμε ελαφρώς τα χέρια μας και παίρνουμε ενα κομμάτι απο την ζύμη σε μέγεθος μικτού καρυδιού, το πλάθουμε σε κορδόνι όχι πολύ λεπτό πλησιάζουμε τις άκρες τους μεταξύ τους, στρίβουμε και φέρνουμε προς τον κύκλο.

Βήμα 4

Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα, μεταφέρουμε τα μπισκοτάκια, τα καλύπτουμε με μία μεμβράνη και τα βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα. Μόλις είναι έτοιμα πριχύνουμε με λίγο ασπράδι αυγού, πασπαλίζουμε με τρούφα, τα βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις και ψήνουμε για 13 λεπτά και περιμένουμε να κρυώσουν.

Βήμα 5

Candy canes μπισκότα: Με το άλλο κομμάτι ζύμης αλευρώνουμε τα χέρια μας και παίρνουμε μέγεθος απο την ζύμη ίση με ενα μεγάλο καρύδι. Παίρνουμε τα candy canes τα βάζουμε σε ένα σακουλάκι, τα θρυματίζουμε με κάτι βαρύ και πασπαλίζουμε τα μπισκότα από πάνω.

Βήμα 6

Σε ένα ταψί στρώνουμε μία λαδόκολλα, μεταφέρουμε τα μπισκότα, τοποθετούμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, ψήνουμε για 12 λεπτά και τα φήνουμε να κρυώσουν.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή