Μπισκότα Χριστουγεννιάτικα με τζίντζερ

2015-12-10
xristougenniatika-mpiskota-me-tzintzer
  • Σερβίρεις : 25
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 20m
  • Έτοιμη σε : 35m

Αγαπητές μου φίλες, καλησπέρα σας. Τα Χριστούγεννα είναι όλο και πιο κοντά, το άρωμά τους έχει κυριαρχήσει στην ατμόσφαιρα, η μαγεία τους μας έχει συνεπάρει, μας έχει αλλάξει την διάθεση και την καθημερινότητα, κάνοντάς μας να θέλουμε τα καλύτερα για μας και τους γύρω μας. Και φυσικά, οι γιορτές είναι συνυφασμένες με τα καλά φαγητά, τα γευστικά πιάτα, που χορταίνουν οσους τα δοκιμάζουν. Σήμερα, θα φτιάξουμε τα γνώριμα και λατρεμένα χριστουγεννιάτικα μπισκοτάκια με την προσθήκη του τζίντζερ, ή αλλιώς της πιπερόριζας. Αρχικά, όπως έχουμε ξαναπεί, πέρα απο γεύσεις και απόλαυση, στα πιάτα των εορτών θέλουμε όσο γίνεται να μεταδίδουμε και υγεία. Τα οφέλη της πιπερόριζας πολλά αφού έχει αντιμικροβιακή δράση, αντιοξειδωτική και αντικατρκινική. Όπως καταλαβαίνετε φίλες μου, είμαστε ακριβώς στο επιθυμητό αποτέλεσμα. Έχουμε δημιουργήσει μια λιχουδιά, που πέρα από το ότι θα μοσχοβολήσει την κουζίνα μας, θα προσφέρει στα αγαπημένα μας πρόσωπα απόλαυση, γεύσεις, υγεία. Καλά Χριστούγεννα φίλες μου, με αγάπη!

 

Υλικά

  • 2 αυγά
  • 4 κουτ. γλυκού τζίντζερ τριμμένο
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 3 κουτ. γλυκού κανέλλα σκόνη
  • 1 κουτ. γλυκού γαρύφαλλο σκόνη
  • 250 γρ. φυτική μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου
  • 220 γρ. ζάχαρη
  • 750 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις, κοσκινισμένο
  • 1 φλυτζάνι μελάσα
  • Για το γλάσο:
  • 1 ασπράδι αυγού
  • 2 φλυτζάνια ζάχαρη άχνη περίπου
  • 1 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού
  • λίγη βανίλια

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά στο μίξερ ρίχνουμε το τη μαργαρίνη, τη ζάχαρη, τα χτυπάω για λίγα λεπτά ρίχνω ένα ένα τα αυγά και συνεχίζω το χτύπημα μέχρι το μίγμα να φουσκώσει και να ασπρίσει. Μόλις είναι έτοιμο σταματάω το μίξερ, προσθέτω τη μελάσα και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα.

Βήμα 2

Μόλις το μίγμα είναι έτοιμο το μεταφέρουμε σε ένα μπωλ ρίχνουμε το τζίντζερ, το αλεύρι, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μπέικιν, τη βανίλια, τη σόδα, τα ανακατεύουμε και αρχίζουμε να ζυμώνουμε όλα τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μία ζύμη εύπλαστη που να ξεκολλάει από τα τοιχώματα.

Βήμα 3

Στη συνέχεια στρώνουμε μία λαδόκολλα, τοποθετούμε λίγο ζύμη πάνω της, καλύπτουμε με ένα άλλο φύλλο λαδόκολλας και την ανοίγουμε με τον πλάστη. Μόλις είναι έτοιμη της δίνουμε ότι σχήμα θέλουμε κια συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και με την υπόλοιπη ζύμη.

Βήμα 4

Παίρνουμε το φύλλο της λαδόκολλας, το στρώνουμε σε ένα ταψί, το βάζουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς και ψήνουμε για 20 λεπτά.

Βήμα 5

Γλάσσο: Τέλος σε ένα μπωλ ρίχνουμε το ασπράδι, τη βανίλια, το χυμό λεμονιού, την άχνη ζάχαρη μέχρι να δημιουργηθεί ένα παχύρευστος πολτός, τοποθετούμε σε ένα αυτοσχέδιο κορνέ και μόλις κρυώσουν τα μπισκότα καλά τα διακοσμούμε όπως θέλουμε εμείς.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή