Μπιφτέκια αλα κρεμ

2016-01-17
Μπιφτέκια αλα κρεμ
  • Σερβίρεις : 4
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Αν έχετε βαρεθεί φίλες μου αγαπημένες τις ίδιες και τις ίδιες συνταγές τότε ακολουθήστε τη σελίδα που ακολουθεί και βρείτε τη συνταγή μου για υπέροχα μπιφτέκια αλα κρεμ την οποία θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι ενώ εσείς θα κάνετε τη διαφορά στο τραπέζι σας. Πρόκειται για μία πανεύκολη γευστική πρόταση η οποία επί της ουσίας αποτελεί μία μικρή παραλλαγή της κλασικής συνταγής για μπιφτέκια που όλες έχουμε μάθει από τις μαμάδες μας. Το μόνο που χρειάζεται να κάνουμε είναι αφού πλάσουμε και ψήσουμε τα μπιφτέκια μας όπως η κάθε μία γνωρίζει και προτιμά, να τα περιχύσουμε με την υπέροχη βουτυρένια σάλτσα που θα φτιάξουμε και η οποία αποτελείται από μανιτάρια σοταρισμένα με κρεμμύδι και σκόρδο, σβησμένα με λίγο κονιάκ και σιγοβρασμένα με κρέμα γάλακτος, μπόλικο πιπέρι και βούτυρο. Το μυστικό βρίσκεται στην παρμεζάνα που θα προσθέσουμε στο τέλος περιμένοντας να λιώσει και να χαρίσει στη σάλτσα μας ακόμα πιο υπέροχη γεύση. Μπορείτε να συνοδεύσετε το πιάτο σας με σπιτικό πουρέ, πιλάφι, πατάτες τηγανιτές ή ακόμη και την αγαπημένη σας δροσερή σαλάτα που θα διώξει τελείως την λιπαρότητα του πιάτου. Ανυπομονώ να διαβάσω τις εντυπώσεις και τα σχόλια σας. Καλή επιτυχία.

Υλικά

  • 1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο έτοιμο πλασμένο μπιφτέκια
  • Για τη σάλτσα α λα κρεμ:
  • 1/2 κιλό μανιτάρια
  • 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος
  • 1 κρεμμύδι
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 2 κουταλιές βούτυρο
  • 2 κουταλιές παρμεζάνα τριμμένη
  • 1 σφηνάκι κονιάκ

Διαδικασία

Βήμα 1

Αφού πλάσουμε τον κιμά για τα μπιφτέκια με τον τρόπο που γνωρίζουμε, ψήνουμε τα μπιφτέκια μας σε προθερμασμένο φούρνο για περίπου 40 λεπτά στους 170 βαθμούς.

Βήμα 2

Παράλληλα φτιάχνουμε τη σάλτσα α λα κρεμ.

Βήμα 3

Σε ένα τηγάνι σωτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο σε λίγο ελαιόλαδο και αφού χρυσαφίσουν προσθέτουμε και τα μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες.

Βήμα 4

Μόλις δούμε να χάνουν όλα τους τα υγρά τα μανιτάρια αλατοπιπερώνουμε και σβήνουμε με κονιάκ.

Βήμα 5

Αφού εξατμιστεί το πολύ αλκόολ προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ανακινώντας το μείγμα μου περιμένω μέχρι να αρχίσει να πήζει.

Βήμα 6

Τότε προσθέτω την τριμμένη παρμεζάνα, φέρνω μία δύο γύρες με την ξύλινη κουτάλα και κατεβάζω τη σάλτσα από τη φωτιά.

Βήμα 7

Περιχύνω κατευθείαν τα μπιφτέκια μου που μόλις έβγαλα από το φούρνο και σερβίρω.

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή