Μπιφτέκια σολωμού

2015-12-02
Μπιφτέκια σολωμού
  • Σερβίρεις : 5
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 10m
  • Έτοιμη σε : 20m

Για σήμερα αγαπημένες μου φίλες, σας έχω ένα ασυνήθιστο πιάτο για να φτιάξουμε μπιφτέκια διόλου καθημερινό. Επέλεξα λοιπόν ένα διαφορετικό κιμά να προτείνω, αυτόν του σολομού. Και ο καπνιστός και ο φρέσκος σολωμός είναι στις αγαπημένες μου γεύσεις έτσι ψάχνω διαρκώς διάφορες συνταγές για να τον μαγειρεύω. Σήμερα σκέφτηκα να τον κάνω κιμά και να τον πλάσω σε μπιφτέκια, ένας τρόπος κατανάλωσης του σολωμού που είναι αρκετά διαδεδομένος στο εξωτερικό και γιαυτό υπάρχουν πληθώρα συνταγών. Συνοδέψτε το με σαλάτα λαχανικών και ρύζι. Είναι ιδανική ευκαιρία για να δοκιμάσετε ένα εύκολο, γευστικότατο και οικονομικό gourmet πιάτο, που θα ξετρελάνει τα αγαπημένα σας πρόσωπα, ξεφεύγοντας από τα καθημερινά δεδομένα. Ακόμα να αρχίσετε?

 

Υλικά

  • 1 1/2 κιλό φιλέτο σολωμού
  • 6 κρεμμυδάκια μικρά φρέσκα
  • 2 ασπράδια αυγού
  • 1/2 κούπα φρέσκο ψιλό κομμένο μαϊντανό
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένη κόκκινη πιπεριά
  • 1/2 κούπα ψιλοκομμένη πράσινη πιπεριά
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ταμπάσκο
  • Τριμμένη φρυγανιά όσο τραβήξουν

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά κόβουμε το σολωμό σε μικρά κομμάτια.

Βήμα 2

Στη συνέχεια σε ένα μπωλ ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια, το μαϊντανό, τις πιπεριές, το αλάτι, το πιπέρι, ταμπάσκο, τα ασπράδια αυγού και ανακατεύουμε και ανκατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.

Βήμα 3

Μόλις το μίγμα είναι έτοιμο ρίχνουμε τη φρυγανιά τόση ώστε να πλάθονται τα μπιφτέκια και αρχίζουμε να τα πλάθουμε.

Βήμα 4

Τέλος τοποθετουμε τα μπιφτέκια σε αντικολλητικό τηγάνι και ψήνουμε μέχρι να πάρουν χρώμα και από τις 2 πλευρές για 10 λεπτά περίπου.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή