Μπομπότα αλμυρή με σπανάκι και τυρί σε καλαμποκίσιο αλεύρι

2015-01-01
mpompota-me-spanaki-kai-turi
  • Σερβίρεις : 8-10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 55m

Δοκιμάστε αυτή τη συνταγή για μπομπότα αλμυρή με σπανάκι και τυρί σε καλαμποκίσιο αλεύρι. Μια πολύ νόστιμη και εύκολη πρόταση αντί για πίτα, που θα σας ξετρελάνει. Φτιάξτε τη δική σας παραδοσιακή μπομπότα και θα ξετρελαθείτε με τη γεύση της!

Υλικά

  • 2 ποτήρια του νερού καλαμποκάλευρο
  • 1 ποτήρι νερό βραστό
  • 1 ποτήρι του νερού καλαμποκέλαιο
  • 4 αυγά
  • 250 γρ. τυρί φέτα
  • 200 γρ. σπανάκι ψιλοκομμένο, ξεπαγωμένο και στραγγισμένο από τα υγρά του
  • ½ κουτ. γλ. αλάτι
  • ½ κουτ. γλ.πιπέρι
  • ¾ από ένα φακελάκι μπέικινγκ πάουντερ

Διαδικασία

Βήμα 1

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς

Βήμα 2

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι και προσθέτουμε το καυτό νερό

Βήμα 3

Ρίχνουμε το λάδι, τα αυγά, το αλάτι, το πιπέρι και το μπέικινγκ πάουντερ και ανακατεύουμε

Βήμα 4

Προσθέτουμε τέλος το τυρί φέτα και το σπανάκι

Βήμα 5

Λαδώνουμε και αλευρώνουμε μια στρογγυλή φόρμα και ρίχνουμε το μίγμα

Βήμα 6

Ψήνουμε για περίπου 30- 40 λεπτά ή μέχρι να ροδίσει

Βήμα 7

Μόλις κρυώσει μπορούμε να απολαύσουμε μπομπότα αλμυρή με σπανάκι και τυρί σε καλαμποκίσιο αλεύρι!

 

Tips

Τύπος Συνταγής: ,
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή