Μπομπότα με τυρί Ηπειρώτικη χωριάτικη της γιαγιάς

2015-05-23
Μπομπότα με τυρί Ηπειρώτικη χωριάτικη της γιαγιάς
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 30m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια διαφορετική και πολύ γευστική συνταγή για μπομπότα με τυρί Ηπειρώτικη χωριάτικη της γιαγιάς θα βρεις παρακάτω απευθείας από το συνταγολόγιο της γιαγιάς του άντρα μου που ήταν από το Νυμφαίο της Φλώρινας. Είναι από τις πιο ιδιαίτερες προτάσεις για μπομπότα καθώς είναι χωριάτικη και βασίζεται στο χυλό που περιέχει τυρί μέσα το οποίο και απογειώνει την γεύση της συνταγής αυτής. Σου προτείνω ανεπιφύλακτα να πειραματιστείς και να δοκιμάσεις την πρόταση αυτή και στο τέλος να μου στείλεις τις εντυπώσεις σου και τις παρατηρήσεις σου στα σχόλια που βρίσκονται μετά από το τέλος της περιγραφής των βημάτων της συνταγής.

Υλικά

  • 350 γραμ. καλαμποκάλευρο κοσκινισμένο καλά
  • 110 γραμ. βούτυρο
  • 110 γραμ. ζάχαρη
  • 5 αυγά
  • 80 γραμ. τυρί τουλουμίσιο
  • 120 γραμ. γάλα
  • 120 γραμ. νερό
  • λίγο σιμιγδάλι ή αλεύρι για πασπάλισμα στο ταψί
  • λίγη σόδα

Διαδικασία

Βήμα 1

Καίμε καλά το βούτυρο, το ρίχνουμε μέσα στο αλεύρι και δουλεύοντας καλά με ξύλινο κουτάλι, προσθέτουμε το γάλα και τη ζάχαρη, καλά χτυπημένη με τα κροκάδια, τα ασπράδια χτυπημένα χωριστά και λίγη σόδα.

Βήμα 2

Αδειάζουμε το χυλό που φτιάξαμε σε ταψάκι (μάλλον βαθύ) αλειμμένο με βούτυρο και πασπαλισμένο με αλεύρι και στρώνουμε καλά την επιφάνεια του χυλού.

Βήμα 3

Ψήνουμε τη μπομπότα στο φούρνο και όταν κρυώσει, την κόβουμε όπως θέλουμε.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή