Μπομπότα πίτα με σιρόπι αφράτη και γλυκό από φρούτα

2015-05-27
Μπομπότα πίτα με σιρόπι αφράτη και γλυκό από φρούτα
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 35m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια εξαιρετική και διαφορετική πρόταση για να φτιάξεις την μπομπότα πίτα με σιρόπι αφράτη και γλυκό από φρούτα που είναι από τις καλύτερες συνταγές για μπομπότα που έχω δοκιμάσει, σου παρουσιάζω παρακάτω. Η συνταγή είναι από την Κοζάνη που την μαγειρεύει μια φίλη μου που την έχει πάρει από την μαμά της και περιέχει αρκετά υλικά. Στον χυλό βάζουμε πορτοκάλι και σταφίδες, στο τέλος ρίχνουμε σιρόπι από πάνω και στο τέλος τέλος, προσθέτουμε είτε κερασάκι, είτε βύσσινο είτε κάποιο γλυκό του κουταλιού από πάνω που πραγματικά απογειώνει το τελικό γευστικό αποτέλεσμα. Σου συνιστώ χωρίς σκέψη να φτιάξεις την συνταγή αυτή και να την δοκιμάσεις και αφού την απολαύσεις, να μου πεις και τα σχόλια σου και τις εντυπώσεις σου. Καλή μαγειρική και καλή απόλαυση.

Υλικά

  • 7-8 φλιτζάνια τσαγιού αλεύρι καλαμποκίσιο
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού λάδι καλό ή βιτάμ
  • 1 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη ψιλή
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού σταφίδες ξανθές
  • 2 πορτοκάλια το ζουμί τους
  • 5 κουταλάκια γλυκού μπαίκιν ή σόδα
  • ξύσμα πορτοκαλιού
  • γλυκό κουταλιού κεράσι ή βύσσινο
  • Για το σιρόπι:
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού μέλι
  • 2 φλιτζάνια τσαγιού νερό

Διαδικασία

Βήμα 1

Βάζουμε το αλεύρι σε πήλινη λεκάνη με το λάδι ή το βούτυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη, τις σταφίδες καθαρισμένες και πλυμένες, το ζουμί των πορτοκαλιών και το ξύσμα, ανακατεύουμε καλά όλα μαζί, ρίχνουμε λίγο χλιαρό νερό και κάνουμε ένα χυλό.

Βήμα 2

Στο τέλος, ρίχνουμε το μπαίκιν πάουντερ ή τη σόδα, ανακατεύουμε καλά και γυρίζουμε το χυλό σε ανάλογο λαδωμένο ταψί.

Βήμα 3

Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο 40-45 λεπτά φροντίζοντας να πάρει καστανό χρώμα.

Βήμα 4

Όταν τη βγάλουμε από το φούρνο, έχουμε έτοιμο το σιρόπι και περιχύνουμε τη μπομπότα.

Βήμα 5

Αφήνουμε να κρυώσει, την κόβουμε σε κομμάτια και τη σερβίρουμε προσθέτοντας από πάνω κεράσι γλυκό ή βύσσινο.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή