Μπομπότα παραδοσιακή με μέλι εύκολη με καλαμποκάλευρο

2015-05-30
Μπομπότα παραδοσιακή με μέλι εύκολη με καλαμποκάλευρο
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 45m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 1:20 h

Μια ιδιαίτερη και πολύ γευστική γλυκιά μπομπότα παραδοσιακή με μέλι εύκολη με καλαμποκάλευρο θα βρεις παρακάτω. Είναι από τις πιο νόστιμες προτάσεις για μπομπότα που σου έχουμε παρουσιάσει στην ιστοσελίδα μας και ο λόγος είναι πως στον χυλό της βάζουμε μέλι και  κανέλα αλλά το ίδιο κάνουμε και στο τέλος από πάνω από το ψωμί. Είναι μια πολύ γλυκιά πρόταση που είναι και ιδιαίτερα αφράτη σαν κέικ και λόγω της κανέλας είναι και ιδιαίτερα αρωματική. Σε προτρέπω ανεπιφύλακτα να την φτιάξεις και να την δοκιμάσεις και να μοιραστείς μαζί μου εντυπώσεις από το αποτέλεσμα της. Αν προκύψει την πορεία κάποια ερώτηση ή απορία μπορείς να μου την στείλεις στον χώρο που έχουμε στο κάτω μέρος της σελίδας αυτής.

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι καλαμποκίσιο
  • 4 φλιτζάνια τσαγιού νερό
  • κανέλα ξύλο
  • μισό κιλό μέλι
  • 2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού
  • κανέλα σκόνη για πασπάλισμα
  • μισό κουταλάκι σόδα
  • λάδι για άλειμμα του ταψιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε 4 φλιτζάνια νερό με κομμάτια κανέλα σαν αφέψημα.

Βήμα 2

Αφαιρούμε την κανέλα και ανακατεύουμε το ζουμί της όπως είναι ζεστό με 300 γραμμάρια μέλι και 2 κουταλάκια του γλυκού λεμόνι.

Βήμα 3

Ανακατεύουμε με κουτάλι και λιώνουμε το μέλι.

Βήμα 4

Ρίχνουμε το μελόνερο στη λεκάνη, προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με τη σόδα και δουλεύουμε το μίγμα ώσπου να γίνει ένας χυλός.

Βήμα 5

Αλείφουμε ένα ταψάκι με λάδι, αδειάζουμε το χυλό και ψήνουμε την μπομπότα σε μέτριο φούρνο, ώσπου να σφίξει και να ψηθεί σαν κέικ, ή δε επιφάνεια να πάρει ροδοψημένο χρώμα.

Βήμα 6

Αφού κρυώσει, την κόβουμε κομμάτια, την πασπαλίζουμε με κανέλα και την περιχύνουμε με το υπόλοιπο μέλι.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή