Μπορτς σούπα

2014-05-22
Μπορτς σούπα
  • Σερβίρεις : 4-6
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 20m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 60m

Μια συγκλονιστική συνταγή για να μαγειρέψεις την μπορτς σούπα σου παρουσιάζω παρακάτω, από τις σπεσιαλιτέ της γιαγιάς μου που την βρήκα στο τετράδιο συνταγών της. Δοκίμασε την και στείλε μου πόσο νόστιμη την βρήκες.

Υλικά

  • 1 κιλό χοιρινό
  • 1 κιλό άσπρο λάχανο
  • 2 καρότα
  • λίγο σέλινο και μαϊντανός
  • αλάτι
  • λίγο κόκκινο τεύτλο
  • πιπέρι (μαύρο) και μία καυτερή πιπεριά
  • 3 πατάτες μέτριες
  • 2 μεγάλα κρεμμύδια
  • 3 ντομάτες ώριμες

Διαδικασία

Βήμα 1

Κόβουμε το κρέας σε 4 - 5 μερίδες και το πλένουμε καλά.

Βήμα 2

Το βάζουμε στην κατσαρόλα με 2 κιλά νερό.

Βήμα 3

Μόλις πάρει βράση, ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια και τα βάζουμε να βράσουν με το κρέας.

Βήμα 4

Ψιλοκόβουμε όλα τα λαχανικά, τα πλένουμε και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα.

Βήμα 5

Αφαιρούμε τους σπόρους από τις ντομάτες, τις περνάμε στον τρίφτη.

Βήμα 6

Καθαρίζουμε τις πατάτες, τις πλένουμε και όπως είναι ολόκληρες τις προσθέτουμε και αυτές μαζί με τη ντομάτα.

Βήμα 7

Ψιλοκόβουμε την πιπεριά, και τη ρίχνουμε μέσα μαζί με το μαυροπίπερο, το αλάτι και τα αφήνουμε να βράσουν.

Βήμα 8

Όταν οι πατάτες βράσουν, τις βγάζουμε σε ένα πιάτο, τις λιώνουμε με ένα πιρούνι και τις ξαναρίχνουμε στην κατσαρόλα, ώστε η σούπα να χυλώσει.

Βήμα 9

Η μπορτς σούπα είναι έτοιμη για να την απολαύσετε και πάρα πολύ νόστιμη.

Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή