Μπουγάτσα αλμυρή εύκολη με τυρί Θεσσαλονίκης και σιμιγδάλι (του Άκη)
2015-02-18- Κουζίνα: Ελληνική Κουζίνα
- Γεύμα: Πίτες
- Βαθμός Δυσκολίας: Μέτριες
- Σερβίρεις : 4-6
- Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
- Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
- Έτοιμη σε : 55m
Μια υπέροχη συνταγή για να φτιάξετε μπουγάτσα αλμυρή εύκολη με τυρί Θεσσαλονίκης και σιμιγδάλι (του Άκη), μια πολύ νόστιμη πίτα με εξαιρετικό φύλλο και λαχταριστή γέμιση. Γίνεται πολύ εύκολα στο σπίτι και με ελάχιστα υλικά. Δοκιμάστε το οπωσδήποτε! Καλή όρεξη!
Υλικά
- 500 γρ. φύλλο
- 6 αυγά
- 1 lt γάλα
- 300 γρ. φέτα θρυμματισμένη
- 250 γρ. τυρί τριμμένο
- 1 κουτ.σούπας βούτυρο
- 3 κουτ.σούπας σιμιγδάλι ψιλό
Διαδικασία
Βήμα 1
Βάζουμε το γάλα κρύο σε μια κατσαρόλα και ρίχνουμε το σιμιγδάλι
Βήμα 2
Σιγοβράζουμε ανακατεύοντας συνέχεια και προσθέτουμε το βούτυρο
Βήμα 3
Όταν πάρει βράση αποσύρουμε από τη φωτιά
Βήμα 4
Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ και ρίχνουμε σταδιακά την κρέμα
Βήμα 5
Ρίχνουμε τα τυριά και ανακατεύουμε καλά
Βήμα 6
Βάζουμε τα φύλλα για τη μπουγάτσα σε ένα λαδωμένο ταψί
Βήμα 7
Απλώνουμε το μείγμα και απλώνουμε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα
Βήμα 8
Τα περνάμε με βούτυρο (και ενδιάμεσα) και ψήνουμε για 45 λεπτά στους 180 βαθμούς
Βήμα 9
Η μπουγάτσα αλμυρή εύκολη με τυρί Θεσσαλονίκης και σιμιγδάλι (του Άκη) είναι έτοιμη
Tips
- Χρησιμοποιήστε έτοιμο φύλλο για μπουγάτσα!