Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με τυρί μυζήθρα, φέτα και σιμιγδάλι ψιλό

2014-10-29
μπουγατσα με τυρι μυζηθρα
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια πολύ νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με τυρί μυζήθρα, φέτα και σιμιγδάλι ψιλό, μια πολύ εύγεστη πιτούλα που είναι τέλεια για πρωινό αλλά και για απογευματινό σνακ. Προετοιμάζεται πολύ εύκολα και δεν απαιτεί ούτε ιδιαίτερη μαεστρία ούτε πολλά υλικά. Αρέσει πολύ στα παιδιά και θα εντυπωσιάσει τους καλεσμένους σας σε ένα εορταστικό τραπέζι.

Υλικά

  • 1 συσκευασία φύλλο πολίτικο/ κρούστας
  • 200 γρ. σιμιγδάλι
  • Μισή κούπα βούτυρο
  • 300 γρ. φέτα
  • 100 γρ. μυζήθρα
  • 4 κούπες γάλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Βράζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα και προσθέτουμε το σιμιγδάλι

Βήμα 2

Χαμηλώνουμε τη φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι να πήξει

Βήμα 3

Ρίχνουμε το βούτυρο και τα τυριά και ανακατεύουμε

Βήμα 4

Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει

Βήμα 5

Στρώνουμε τα φύλλα σε ένα ταψί και ρίχνουμε τη γέμιση

Βήμα 6

Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα και κόβουμε σε κομμάτια

Βήμα 7

Ψήνουμε στους 200 για 30 λεπτά

Βήμα 8

Η μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με τυρί μυζήθρα, φέτα και σιμιγδάλι ψιλό είναι έτοιμη

 

Tips

  • Μπορείς να κόψεις πριν το ψήσιμο την πίτα με κομμάτια
  • Σερβίρεται κρύα και ζεστή
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή