Μπουγάτσα Θεσσαλονίκης συνταγή με θεϊκή κρέμα χωρίς αυγά της Αργυρώς

2014-11-14
μπουγατσα με κρεμα αργυρω
  • Σερβίρεις : 12
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 10m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 50m

Μια φανταστική συνταγή, η μπουγάτσα Θεσσαλονίκης με θεϊκή κρέμα χωρίς αυγά της Αργυρώς είναι πεντανόστιμη και γίνεται πολύ εύκολα. Δεν απαιτεί πολλά υλικά ενώ δεν θα ξοδέψεις πολύ κόπο και χρόνο στην κουζίνα για να έχεις ένα εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Με αυτή τη συνταγή θα δεις ότι θα πετυχαίνεις τέλειο αποτέλεσμα κάθε φορά. Είναι τέλεια για απογευματινό γλυκό αλλά και για πρωινό. Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 1 συσκευασία φύλλο για μπουγάτσα
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 κουτ.σούπας βούτυρο
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1,5 γάλα φρέσκο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 βανίλιες
  • Κανέλα-ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τη ζάχαρη

Βήμα 2

Ρίχνουμε το αλάτι, τις βανίλιες και το σιμιγδάλι

Βήμα 3

Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δέσει η κρέμα

Βήμα 4

Αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε δυο κουταλιές βούτυρο

Βήμα 5

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και να σφίξει

Βήμα 6

Αλείφουμε με το βούτυρο το ταψί και τοποθετούμε τα 9 φύλλα σταυρωτά βουτυρώνοντάς τα

Βήμα 7

Ρίχνουμε το μείγμα και καλύπτουμε γυρίζοντας τα φύλλα που εξέχουν προς τα μέσα και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 3

Βήμα 8

Πασπαλίζουμε με το βούτυρο και ψήνουμε στους 200 για 30 λεπτά

Βήμα 9

Κόβουμε σε κομμάτια και πασπαλίζουμε με άχνη και κανέλα

Βήμα 10

Η μπουγάτσα Θεσσαλονίκης συνταγή με θεϊκή κρέμα χωρίς αυγά της Αργυρώς είναι έτοιμη

 

Tips

  • Επίλεξε φύλλο για γλυκά πολίτικο
  • Σερβίρεται κρύα αλλά και ζεστή
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(3.7 / 5)

3.7 5 3
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

3 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή