Μπουγάτσα με μπανάνα και γάλα καρύδας

2015-12-08
mpougatsa-me-mpanana
  • Σερβίρεις : 3
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 1:25 h

Πρόκειται για μία μπουγάτσα γλυκιά, πεντανόστιμη που περιέχει μπανάνα, κουβερτούρα και ρούμι. Οι συδυασμοί αυτοί υπέροχοι και καταπληκτικοί δένουν τόσο ωραία μεταξύ τους που δίνουν ένα αποτέλεσμα εξαιρετικό που σιγουρα θα αφήσει τις καλύτερες εντυπώσεις σε όσους τη δοκιμάσουν. Είναι μία εκδοχή της μπουγάτσας που απαιτεί λίγο χρόνο περισσότερο στην κουζίνα. Το φύλλο κρούστας μαζί με τα τριμμένα αμύγδαλα, την καστανή ζάχαρη, την κρέμα γάλακτος, το γάλα καρύδας σε συνδυασμό με το σιρόπι από ρούμι είναι μερικά μόνο από τα υλικά που χαρίζουν αυτό το μοναδικό γευστικό αποτέλεσμα. Μία συνταγή που αν και απαιτεί αρκετά υλικά από τις άλλες συνταγές και λίγο περισσότερο χρόνο αξίζει πραγματικά έστω και μία φορά να τη φτιάξετε και να τη δοκιμάσετε. Καλή όρεξη.

Υλικά

  • 12 φύλλα κρούστας
  • 150 γρ. κουβερτούρα τριμμένη
  • 150 γρ. αμύγδαλο τριμμένο σε σκόνη
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 150 γρ. βούτυρο αγελάδος
  • Για την κρέμα:
  • 4 μπανάνες
  • 2 βανίλιες
  • 3 αβγά
  • 1 λεμόνι το χυμό του
  • 1 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
  • ½ κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 800 γρ. γάλα καρύδας
  • 200 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 150 γρ. κορν-φλάουρ
  • Για το σιρόπι:
  • 100 γρ. ρούμι
  • 500 γρ. ζάχαρη
  • 750 γρ. νερό
  • Για το πασπάλισμα:
  • κακάο
  • ζάχαρη άχνη

Διαδικασία

Βήμα 1

Αρχικά σε μία κατσαρόλα βάζουμε να ζεσταθούν χωρίς να βράσουν το γάλα καρύδας, την κρέμα γάλακτος, τις βανίλιες και το μοσχοκάρυδο.

Βήμα 2

Σε ένα μπωλ ανακατεύουμε πολύ καλά τα αυγά, το κορν φλάουρ, τη ζάχαρη και μόλις το μίγμα με το γάλα-βανίλιας έιναι έτοιμο προσθέτουμε το μίγμα με τα αυγλα σιγά σιγά και ανακτεύουμε πολύ καλά μέχρι να δέσει η κρέμα.

Βήμα 3

Σε ένα μπωλ με ένα πιρούνο λιώνουμε τις μπανάνες με το χυμό λεμονιού, το προσθέτουμε στο μίγμα της κρέμας και ανακατεύουμε.

Βήμα 4

Απλώνουμε το φύλλο κρούστας, το λαδώνουμε με το λιωμένο βούτυρο, πασπαλίζουμε με το αμύγδαλο, την καστανή ζάχαρη, τη σοκολάτα και συνεχίζουμε την ίδια διακασία με τα άλλα 3 φύλλα από πάνω.

Βήμα 5

Στρώνουμε το 1/3 της κρέμας περίπου στην κάτω άκρη των φύλλων, σκεπάζουμε με τα πλαϊνά, βουτυρώνουμε, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο, τυλίγουμε τη μπουγάτσα σε πακετάκι και συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία και για τις υπόλοιπες μπουγάτσες.

Βήμα 6

Τοποθετούμε μία λαδόκολλα σε ένα ταψί, βάζουμε τις μπουγάτσες, βουτυρώνουμε, πασπαλίζουμε με αμύγδαλο και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για 25 λεπτά.

Βήμα 7

Σε μία κατσαρόλα βράζουμε τη ζάχαρη με το νερό για 10 λεπτά περίπου και μόλις κατεβάσουμε το σιρόπι από τη φωτιά προσθέτουμε το ρούμι.

Βήμα 8

Τέλος μόλις ψηθούν οι μπουγάτσες και κρυώσουν τις περιχύνουμε με το σιρόπι και πασπαλίζουμε με το κακάο κια την άχνη ζάχαρη.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή