Μπουγάτσα με πορτοκάλι και κρέμα γλυκιά χωρίς σιμιγδάλι του γάμου

2015-04-11
Μπουγάτσα με πορτοκάλι και κρέμα γλυκιά χωρίς σιμιγδάλι του γάμου
  • Σερβίρεις : 20
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 30m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 45m
  • Έτοιμη σε : 1:15 h

Παρακάτω θα βρεις μια πολύ νόστιμη και χωριάτικη συνταγή για να φτιάξεις την μπουγάτσα με πορτοκάλι και κρέμα γλυκιά χωρίς σιμιγδάλι του γάμου. Η πρόταση αυτή είναι μια από τις πολύ νόστιμες επιλογές για μπουγάτσα που θα βρεις καθώς το γλύκισμα αυτό παρασκευαζόταν συνήθως τις γιορτές στην Αρκαδία και το έβαζαν στη λοταρία υπέρ θρησκευτικών ή φιλανθρωπικών σκοπών. Περιέχει πορτοκάλια, γαρύφαλλο και κανέλα και μαζί με την ζάχαρη δένουν σε μια πολύ γλυκιά γεύση η οποία σπάει ελαφρώς με το λεμόνι δημιουργώντας ένα εξαιρετικό γευστικό αποτέλεσμα. Σου προτείνω να την δοκιμάσεις και προσωπικά είμαι στη διάθεση σου για να απαντήσω και να λύσω τις διευκρινήσεις σου, αφού μου τις στείλεις στα σχόλια στο κάτω μέρος της συνταγής.

Υλικά

  • 1 ποτήρι του νερού λάδι
  • 2 πιάτα βαθιά αλεύρι
  • μισό κιλό ζάχαρη
  • 2 χαρτάκια γαρύφαλλα τριμμένα
  • 2 χαρτάκια κανέλα τριμμένη
  • 3 πορτοκάλια (ο χυμός) ή τρείς γιαρμάδες τριμμένοι
  • μισό λεμόνι (ο χυμός)
  • 1 κουταλάκι σόδα
  • ξύσμα ενός λεμονιού

Διαδικασία

Βήμα 1

Καίμε το λάδι και το ανακατεύουμε με το αλεύρι και τη σόδα.

Βήμα 2

Προσθέτουμε τη ζάχαρη, τα κανελογαρύφαλλα, το χυμό των πορτοκαλιών ή τους γιαρμάδες τριμμένους, το χυμό και το ξύσμα του λεμονιού.

Βήμα 3

Τα ανακατεύουμε όλα μαζί.

Βήμα 4

Βάζουμε το μίγμα σε λαδωμένο ταψάκι.

Βήμα 5

Κάνουμε με το πιρούνι στην επιφάνεια διάφορα σχήματα.

Βήμα 6

Το ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, τρία τέταρτα της ώρας.

 

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή