Μπουγάτσα με σπιτικό φύλλο χειροποίητο της γιαγιάς

2015-12-15
mpougatsa-me-spitiko-fullo
  • Σερβίρεις : 8
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 50m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 60m
  • Έτοιμη σε : 1:50 h

Η παρακάτω πρόταση που σου κάνω, πρόκετιαι για μία μπουγάτσα γλυκιά με κρέμα με σπιτικό όμως φύλλο που θα ανοίξουμε μόνοι μας. Η διαδικασία απλή μόνο που απαιτεί κάποιο παραπάνω χρόνο στην κουζίνα για να φτιαχτεί η ζύμη. Η ζύμη δεν χρειάζεται τίποτα παρπάνω από τα συνιθισμένα υλικά που έιναι αλέυρι, αλάτι, bakin powder, βούτυρο και νερό. Το σπιτικό φύλλο σε συνδυασμό με τη γλυκια κρεμα που περιέχει γάλα εβαπορέ, γάλα φρέσκο, ζάχαρη, βανίλια είναι μερικά υλικά που δίνουν ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα που σίγουρα θα κλέψετε τη παράσταση με τη συγκεκριμένη μπουγάτσα. Καλή όρεξη.

Υλικά

  • 1 κουτί γάλα εβαπορέ
  • 4 αυγά
  • 2 κουταλιές αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 3 1/2 κ. σ. corn flour
  • 1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 235 γρ. ζάχαρη
  • Για τη ζύμη:
  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 105 γρ. βούτυρο ανάλατο (λιωμένο)
  • 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1 κουταλάκι baking powder
  • λίγο αλάτι

Διαδικασία

Βήμα 1

Ζύμη: Αρχικά κοσκινίζουμε το αλεύρι με το baking power και το αλάτι. Κάνουμε μία λακουβίτσα, ρίχνουμε το λιωμένο βούτυρο, ανακτεύουμ εμε τα δάχτυλα μέχρι το αλέυρι να απορροφήσει όλο το βούτυρο, προσθέτουμε το νερό και ζυμώνουμε μέχρι να κανουμε μία ζύμη μαλακιά και αφράτη.

Βήμα 2

Στη συνέχεια διαλύουμε το corn flour, το αλέυρι σε 1/2 ποτήρι γάλα, και το υπόλοιπ γάλα μαζί με το εβαποέ το ρίχνουμε σε μία κατσαρόλα για να ζεσταθεί.

Βήμα 3

Μόλις διαλυθεί το corn flour χτυπάμε τα αυγά, τη ζάχαρη, τη βανίλια, και λίγο από το ζεστό γάλα στο μίξερ, ρίχνουμε το μίγμα αυτό στην κατσαρόλα με το γάλα και ανακτεύουμε καλά μέχρι να πήξει η κρέμα μας.

Βήμα 4

Μόλις η ζύμη είναι έτοιμη την μοιράζουμε στα 2, ανοίγουμε 2 φύλλα, τοποθετούμε το ένα στον πάτο του ταψιού καλά, περιχύνουμε με την κρέμα και καλύπτουμε με το αλλό φύλλο.

Βήμα 5

Αλείφουμε από πάνω με τον κρόκο του αυγού και τρυπάμε με ένα πιρούνι σε 5-6 σημέια τη μπουγάτσα.

Βήμα 6

Τέλος τοποθετούμε το ταψί στον προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στην πάνω και κάτω αντίσταση και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου.


Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή