Μπουγάτσα με τυρί, λάδι και λίγα υλικά της Αργυρώς

2014-11-10
μπουγατσα με τυρι αργυρω
  • Σερβίρεις : 10
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 15m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 40m
  • Έτοιμη σε : 55m

Μια υπέροχη συνταγή, η μπουγάτσα με τυρί, λάδι και λίγα υλικά της Αργυρώς είναι πολύ νόστιμη και βγαίνει πάντα τέλεια. Μπορείς να την σερβίρεις για πρωινό, για μεσημεριανό αλλά και απογευματινό σνακ και θα την λατρέψει σίγουρα όλη η οικογένεια και ιδιαίτερα τα παιδιά. Δεν θέλει πολλά υλικά αλλά ούτε πολύ κόπο στην κουζίνα. Γίνεται γρήγορα και εύκολα, δοκίμασέ την! Καλή όρεξη!

Υλικά

  • 1 συσκευασία φύλλο πολίτικο
  • Μισό φλιτζ. ελαιόλαδο
  • 80 γρ. βούτυρο
  • 2 αυγά & 2 κρόκους
  • 200 γρ. σιμιγδάλι ψιλό
  • 4 κούπες γάλα
  • 1 κιλό φέτα θρυμματισμένη
  • Πιπέρι

Διαδικασία

Βήμα 1

Σε μια κατσαρόλα λιώνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το σιμιγδάλι

Βήμα 2

Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το γάλα

Βήμα 3

Αφήνουμε μέχρι να πήξει και αποσύρουμε από τη φωτιά

Βήμα 4

Ρίχνουμε τα αυγά και τους κρόκους ένα-ένα και ανακατεύουμε

Βήμα 5

Αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει και ρίχνουμε τη φέτα και πιπέρι

Βήμα 6

Λαδώνουμε ένα ταψί και στρώνουμε 9 φύλλα που τα λαδώνουμε ξεχωριστά

Βήμα 7

Σπάμε ένα φύλλο σε μικρά κομμάτια και το ρίχνουμε στη γέμιση

Βήμα 8

Τη ρίχνουμε στο ταψί και σκεπάζουμε με τα φύλλα που προεξέχουν

Βήμα 9

Στρώνουμε και τα υπόλοιπα φύλλα τα οποία λαδώνουμε

Βήμα 10

Ψήνουμε στους 200 για 40 λεπτά

Βήμα 11

Η μπουγάτσα με τυρί, λάδι και λίγα υλικά της Αργυρώς είναι έτοιμη

 

Tips

  • Σερβίρεται κρύα και ζεστή
Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 2
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

2 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή