Μπουγάτσα Πελοποννήσου εύκολη με κρέμα και φύλλο κρούστας

2015-04-07
Μπουγάτσα Πελοποννήσου εύκολη με κρέμα και φύλλο κρούστας
  • Σερβίρεις : 16
  • Χρόνος Προετοιμασίας : 35m
  • Χρόνος Μαγειρέματος : 35m
  • Έτοιμη σε : 1:10 h

Σου στέλνω μια συνταγή που κατά τη γνώμη μου είναι φανταστική για να μαγειρέψεις μπουγάτσα Πελοποννήσου εύκολη με κρέμα και φύλλο κρούστας η οποία διαφέρει από τις κλασικές προτάσεις για μπουγάτσα καθώς περιέχει βανίλιες, βούτυρο γάλακτος και άχνη ζάχαρη. Είναι μια πολύ νόστιμη πρόταση, παραδοσιακή από την Πελοπόννησο καθώς η υφή της και η γεύση της είναι πολύ ικανοποιητικές στον ουρανίσκο σου. Δοκίμασε να μαγειρέψεις αυτή τη συνταγή και στείλε μου τη γνώμη σου και τις παρατηρήσεις σου καθώς και όποια ερώτηση ή διευκρίνηση χρειαστείς στον χώρο των σχολίων που βρίσκεται στο κάτω μέρος της σελίδας.

Υλικά

  • 6 φλιτζάνια τσαγιού γάλα
  • 1 1/2 φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη
  • 3/4 του φλιτζανιού σιμιγδάλι ψιλό
  • 3 αυγά
  • μισό κιλό φύλλο
  • 1 σωληνάκι βανίλια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 100 γραμ. βούτυρο γάλακτος
  • άχνη ζάχαρη για πασπάλισμα
  • κανέλα

Διαδικασία

Βήμα 1

Χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη μέσα στη λεκάνη.

Βήμα 2

Προσθέτουμε το σιμιγδάλι και συνεχίζουμε το χτύπημα λίγο ακόμα.

Βήμα 3

Ρίχνουμε σιγά-σιγά το γάλα, χωρίς να σταματήσουμε με το ανακάτεμα, ώσπου να τελειώσει το γάλα.

Βήμα 4

Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά, ρίχνουμε το ξυσμένο λεμόνι και ανακατεύουμε με ξύλινο κουτάλι το μίγμα για να η σβωλιάσει.

Βήμα 5

Μόλις πάρει μερικές βράσεις, κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε τη βανίλια, ανακατεύουμε και σκεπάζουμε την κατσαρόλα για να μην πιάσει κρούστα.

Βήμα 6

Απλώνουμε τα φύλλα πάνω στο τραπέζι.

Βήμα 7

Παίρνουμε 4 φύλλα και τα κόβουμε στα τέσεερα σταυρωτά.

Βήμα 8

Τα αλείφουμε ένα-ένα, με πινέλο, με το βούτυρο που έχουμε λιώσει και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο.

Βήμα 9

Στη συνέχεια παίρνουμε 1 μεγάλο φύλλο, το αλείφουμε με βούτυρο.

Βήμα 10

Στη μέση της μίας πλευράς του φύλλου, τοποθετούμε δύο από τα κομμένα φύλλα.

Βήμα 11

Απλώνουμε 2 κουταλιές γέμιση, την οποία κλείνουμε στο μικρό φύλλο και σχηματίζεται ένας τετράγωνος φάκελος.

Βήμα 12

Διπλώνουμε το φάκελο μέσα στο μεγάλο φύλλο φροντίζοντας να μη χαλάσουμε το τετράγωνο σχήμα.

Βήμα 13

Συνεχίζουμε το ίδιο, ώσπου να τελειώσουν φύλλα και γέμιση .

Βήμα 14

Αλείφουμε τετράγωνο ταψί με βούτυρο, τοποθετούμε στη σειρά τις μπουγάτσες, περιχύνουμε με το βούτυρο που μας περίσσεψε και τις ψήνουμε στο φούρνο 35 λεπτά.

Βήμα 15

Μόλις βγούν από το φούρνο, τις πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα, κόβουμε την κάθε μία στη μέση και σερβίρουμε.

Αν δοκίμασες την μπουγάτσα με κρέμα και φύλλο κρούστας στείλε μου τη γνώμη σου παρακάτω.

Τύπος Συνταγής:
Μέσος Όρος Βαθμολογίας

(5 / 5)

5 5 1
Βαθμολόγησε τη Συνταγή

1 χρήστες βαθμολόγησαν τη συνταγή